Nacionālie bruņotie spēki nogādā humāno palīdzību Kurzemes reģionam

Sabiedrība
Sargs.lv
humānā palīdzība
Foto: NBS Apvienotais štābs

Šodien, 23. decembrī, Nacionālajos bruņotajos spēkos ir saņemts Zviedrijas nevalstisko organizāciju sarūpētais humānās palīdzības sūtījums, kas paredzēts sociāli mazaizsargātajiem Latvijas iedzīvotājiem –  trūcīgām, maznodrošinātām ģimenēm, senioriem un kara bēgļu ģimenēm no Ukrainas.

Humānās palīdzības sūtījums no Zviedrijas ir nogādāts militārajā poligonā “Mežaine” un jau tuvākajā laikā sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem tiks nodots Kurzemes reģiona iedzīvotājiem.

 “Turpinot iepriekšējo gadu veiksmīgo sadarbību ar Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienestu, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes karavīri un zemessargi jau janvāra sākumā nogādās Zviedrijas nevalstisko organizāciju sarūpēto humānās palīdzības sūtījumu vairāku pašvaldību sociālajiem dienestiem un nevalstiskajām organizācijām, kuras sūtījumu nodos ģimenēm, kam šis atbalsts ir tik ļoti nepieciešams,” stāsta Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts un piebilst: “Mums visiem ir   kopīgs mērķis – palīdzēt grūtā brīdī. Latvijā drošu patvērumu raduši arī vairāki tūkstoši kara bēgļu no Ukrainas. Viņiem šeit Latvijā dzīve jāuzsāk no nulles, tāpēc šo humānās palīdzības sūtījuma sadali Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljonu pārstāvji koordinē ciešā sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, kuriem ir informācija par  vajadzībām.”

Image
humānā palīdzība
Foto: NBS Apvienotais štābs

Sadarbību ar Vācijas un Zviedrijas nevalstiskajām organizācijām koordinē Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš. Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos regulāri sadarbojas arī ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Dalies ar šo ziņu