Ieguvumi no dalības valsts aizsardzības dienestā (VAD)

Sabiedrība
Sargs.lv
VAD
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Valsts aizsardzības dienesta laikā jauniesauktie varēs apgūt ne tikai dažādas NBS specialitātes, bet plānots, ka arī varēs apgūt dažādu kategoriju auto vadīšanas prasmes. Taču tikpat svarīgi būs arī ne tik taustāmi ieguvumi, kurus citos apstākļos ne vienmēr var iegūt un kas noderēs turpmākajās profesionālajās gaitās arī civilajā dzīvē.

Līderība

Uzlabo komunikācijas un līderības iemaņas, spēju rīkoties patstāvīgi un strādāt komandā, kā arī uzņemties grupas līdera lomu. Šīs prasmes novērtēs ikviens darba devējs, meklējot priekšzīmīgus, uzticamus un uz rezultātu orientētus darbiniekus.

Jaunākās tehnoloģijas un sistēmas

Apgūsti jaunas zināšanas IT jomā, iepazīstot kiberdrošības sistēmas un tehnoloģijas, kas tiek augstu vērtēts IT drošības darba tirgū.

Fiziskās un garīgās veselības stiprināšana

Uzlabo savu fizisko sagatavotību un mentālo veselību ar aktīvu dzīvesstilu, stiprinot psiholoģisko noturību un kritiskās domāšanas prasmes.

Gatavības kultūra

Iemācies izvērtēt dažādas negaidītas situācijas un rast tām pareizus risinājumus, pasargājot gan sevi, gan citus. Apgūsti noderīgas zināšanas, izdzīvošanas prasmes un spēju iepazīt sevi un savus limitus.

Ieskats dažādās profesijās

Izvēlies sev interesējošo dienestu, iegūsti jaunu profesionālo pieredzi un ieskatu dažādās profesijās. Iegūsti unikālas karjeras un izaugsmes iespējas, kā arī labāku konkurētspēju darba tirgū.

Vienmēr gatavs palīdzēt

Kļūsti zinošs un spējīgs sniegt atbalstu valsts dienestiem dažādu krīžu situācijās, palīdzot un sargājot Latvijas iedzīvotājus. Apgūsti atbalsta, aprūpētāja, tehniskā darbinieka vai palīga profesionālās iemaņas.

Jaunu kontaktu veidošana

Iegūsti jaunus draugus un domu biedrus, kā arī kļūsti par daļu no Latvijas aizsardzības sistēmas, rodi sadarbības partnerus jaunu uzņēmumu veidošanā un iepazīsti profesionāļus ar pieredzi dažādās industrijas.

Civilmilitārā industrija

Iepazīsti, izmēģini un veido jaunus uzņēmumus, kas palīdzētu stiprināt Nacionālos bruņotos spēkus un valsts aizsardzību kopumā. Darbojies civilmilitārajā industrijā, strādājot ar jaunākajām tehnoloģijām inovatīvā jomā, kas tiek atbilstoši finansēta.

Vairāk informācijas par valsts aizsardzības dienestu: https://www.mod.gov.lv/lv/valsts-aizsardzibas-dienests

Image

Dalies ar šo ziņu