ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecība Eiropā dāvina gultas Ukrainas bēgļu atbalstam Latvijā

Sabiedrība
ASV vēstniecība Rīgā
palīdzība Ukrainai
Foto: ASV vēstniecība Rīgā

13. septembrī ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails pasniedza Latvijas valdībai 176 vienguļamās gultas ar matračiem, kas tiks izmantotas pagaidu mājokļu nodrošināšanai ukraiņu bēgļiem Latvijā. Latvijas valdības vārdā dāvinājumu saņēma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks ģenerālis Intars Zitāns.

Projektu realizēja ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs sadarbībā ar VUGD, kam ir koordinējošā loma valsts atbalsta sniegšanai Ukrainas bēgļiem Latvijā.

Finansējumu 27 000 ASV dolāru apmērā nodrošināja ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma. Gultas tiks piešķirts deviņām Latvijas pašvaldībām, lai nodrošinātu Ukrainas bēgļu izmitināšanu – Liepājai, Saldum, Alūksnei, Bauskai, Talsiem, Ogrei, Valkai, Ķekavai un Cēsīm.

Image
palīdzība Ukrainai
Foto: ASV vēstniecība Rīgā

Kopš 2007. gada ASV vēstniecības Aizsardzības sadarības birojs ir īstenojis vairāk kā 50 Civilās sadarbības programmas projektus, kuru kopējais finansējums ir 11.5 miljoni ASV dolāru, sadarbojoties ar tādām Latvijas valsts iestādēm kā VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, pašvaldības, skolas, pansionāti un bērnu nami.

Dalies ar šo ziņu