Aizsardzības ministrs tiksies ar Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolēniem

Sabiedrība
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiekas ar Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas skolēniem
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Rīt, 13. maijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks akcijas “Atpakaļ uz skolu/Atpakaļ uz universitāti 2022” ietvaros Kauguru kultūras namā tiksies ar Jūrmalas Valsts ģimnāzijas 10.-12. klašu skolēniem, lai dalītos pieredzē ar Eiropas Savienību saistītos jautājumos.

“Jūrmalas Valsts ģimnāziju pavisam noteikti varu saukt par savu skolu, kas sniedza ieguldījumu ne tikai manis izglītošanā, bet arī lika pamatus tam, par ko esmu kļuvis šodien. Es allaž ar prieku un aizrautību dalos savā pieredzē ar jauniešiem. Šoreiz tas būs par Eiropas Savienību, tās vērtībām un darbības principiem. Esmu bijis gan Eiropas Parlamenta deputāts, gan arī pašreizējā profesionālā darbība ir cieši saistīta ar Eiropas Savienību,” pauž A. Pabriks.

Akcija “Atpakaļ uz skolu/Atpakaļ uz universitāti 2022” ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kuras ietvaros dažādu nozaru pārstāvjiem ir iespēja eksperta lomā atgriezties skolās un augstākās izglītības iestādēs, lai dalītos ar jauniešiem savas pieredzes stāstos par dzīvi un darbu Eiropas Savienībā, runāt par jauniešu iespējām un Eiropas vērtībām, kā arī uzklausīt jauniešu viedokļus un iesaistīties diskusijās.

Tāpat šī ir iespēja jauniešiem pārrunāt aktuālus, ar Eiropas Savienību saistītus jautājumus, interesējošas tēmas, kas sniegtu plašāku redzējumu uz Eiropā un pasaulē notiekošajiem procesiem. Šī gada akcijas virstēmas ir “Informācija un drošība digitālajā laikmetā”, “Jauniešu līdzdalība un iespējas” un “Eiropas Savienība un vērtības”. Arī Jūrmalas Valsts ģimnāzija šogad piedalās šajā akcijā.

Dalies ar šo ziņu