Latvijas pašvaldībām nogādāti teju 9000 bukleta “Kā rīkoties krīzes situācijā” eksemplāri

Sabiedrība
Sargs.lv
72 stundas
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Veicinot sabiedrības informētību par to, kā rīkoties krīzes gadījumā un kā parūpēties par savu un savu tuvinieku drošību, Aizsardzības ministrijas izstrādātais buklets “Kā rīkoties krīzes situācijā” tagad būs pieejams lasīšanai latviešu, angļu un krievu valodā arī drukātā formātā publiskajās bibliotēkās, valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros un pašvaldību klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Kopā ar bukletu tiks izplatītas arī faktu lapas par rezervistu militāro apmācību un Zemessardzi. Visi materiāli būs pieejami lasīšanai uz vietas.

“Pašreizējā ģeopolitiskās situācijas attīstība un īpaši Putina režīma uzsāktais karš Ukrainā ir pastiprinājis Latvijas sabiedrības interesi par to, kā būtu jārīkojas krīzes gadījumā. Lai gan buklets “Kā rīkoties krīzes situācijā” tiek izplatīts elektroniski jau kopš 2020. gada ar iespēju to izdrukāt, tomēr, ņemot vērā, ka ne visiem Latvijas iedzīvotājiem, īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem, ir pieeja digitālajiem resursiem, nolēmām nogādāt šo materiālu arī drukātā veidā visām pašvaldībām. Mūsu galvenais mērķis ir panākt to, lai ikviens iedzīvotājs ir informēts un zinošs par atbilstošu rīcību krīzes apstākļos, jo tikai tā būs iespējams aizsargāt sevi, savu ģimeni, māju, ciematu un valsti,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Bukletā “Kā rīkoties krīzes situācijā” sniegtā informācija un padomi ir veidoti tā, lai iedzīvotāji pēc iespējas labāk varētu sagatavoties dažāda veida krīzēm. Bukleta simbols ir starptautiski atzītais standarts “72 stundas”. Šis ir periods, kura laikā katram Latvijas iedzīvotājam būtu jāspēj parūpēties pašam par sevi, tādējādi ļaujot atbildīgajiem dienestiem krīzes pirmajās dienās sniegt palīdzību tur, kur tā visvairāk nepieciešama. Digitālais buklets latviešu, krievu un angļu valodā pieejams militāro ziņu portāla www.sargs.lv sadaļā “72 stundas”.

Kopumā uz bibliotēkām un klientu apkalpošanas centriem pašvaldībās pastāvīgai lasīšanai uz vietas nosūtīti teju 9000 bukleti “Kā rīkoties krīzes situācijā” latviešu, angļu un krievu valodā, kā arī vairāk nekā 3000 faktu lapas par rezervistu militāro apmācību un vairāk nekā 3000 faktu lapas par Zemessardzi.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija ir aicinājusi bibliotēkas un pašvaldības kļūt par 72 stundu vēstnešiem, izvietojot digitālo bukletu iestāžu publiskajos resursos, lai veicinātu pēc iespējas plašāku sabiedrības informēšanu un iedzīvotājiem noderīgas informācijas izplatīšanu.

Dalies ar šo ziņu