Pabriks: V. Putina kodoldraudi ir apzināti, lai radītu paniku Ukrainā un starptautiskajā sabiedrībā

Sabiedrība
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabirks
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šādi Krievijas diktatora Vladimira Putina izteikumi un rīcība veikti apzināti, lai sētu paniku gan Ukrainā, gan starptautiskajā sabiedrībā. Ir acīmredzams, ka Krievija un pats V. Putins nebija gaidījuši šādu Ukrainas un demokrātiskās pasaules reakciju un vienotību pret Putina uzsākto karu, uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Viņš atgādina - saskaņā ar esošo Krievijas militāro doktrīnu, draudēšana ar kodolieročiem nav nekas jauns un Krievija dažādos līmeņos to ir skandinājusi jau gadiem ilgi.

Vienlaikus ministrs arī uzsver, ka NATO arī ir kodolalianse, un organizācija ir gatava arī šādām situācijām. Tomēr, ja V. Putins patiešām pieņems lēmumu veikt uzbrukumu ar kodolieročiem, tad, kā atzīmē ministrs, Krievijas diktatoru un viņa pilnīgus noteikti gaida Hāgas tribunāls.

“Aicinu visus saglabāt mieru un neļauties iebiedēšanai,” mudina Latvijas aizsardzības ministrs.

Sargs.lv jau vēstīja - Krievijas diktators V. Putins devis pavēli Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšniekam Valērijam Gerasimovam un aizsardzības ministram Sergejam Šoigu izsludināt Krievijas atturēšanas spēkos - Krievijas kodolspēkos - īpašo kaujas dežūras režīmu.

Dalies ar šo ziņu