Tiešraide: Diskusija "No cik gadiem bērni var šaut?" festivālā "Lampa"

Sabiedrība
Sargs.lv
Lampa

Diskusija par valsts aizsardzības mācību, kurā piedalās Jaunsardzes centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs un Kuldīgas tehnikuma direktore Dace Cine. Diskusiju vada Latvijas Televīzijas raidījuma “Gudrs un vēl gudrāks” vadītājs Kaspars Ozoliņš.

Video tiešraide:

Nākamās diskusijas:

14.30-16.00 Diskusija “Džentlmeņa MUI un DUI*”

Tajā žurnālista Ivo Butkeviča vadībā dažādu nozaru augsta līmeņa profesionāļi dalīsies pieredzē par savu pavadīto laiku Zemessardzē un kā to apvienot ar ikdienas darbu un personīgo dzīvi.

16.00-17.30 Diskusija “Militārā industrija piedāvā”

Tajā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Paškēvičs, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis, Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federācijas vadītāja Elīna Egle, medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma “Exonicus” vadītājs Jānis Kondrāts un uzņēmuma “UAV Factory” vadītājs Konstantīns Popiks runās par mūsdienu militārajām inovācijām un uzņēmēju iespējām Latvijā.

17.30 -19.00 Diskusija “Uzvaras piemineklis – vai tam ir nākotne?”

Diskusiju vadīs Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa un viedoklī dalīsies Latvijas Kara muzeja vēsturniece Barba Ekmane, teātra un kino režisore Krista Burāne, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, deputāts Rihards Kols un blogeris Ņikita Trojanskis.

Sarunu festivāls “Lampa” ir ikgadējs brīvdabas pasākums, kura mērķis ir mudināt Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties sabiedriskajos un politiskajos procesos, piedāvājot atvērtu diskusiju ar dažādiem viedokļu līderiem.

Šogad festivālu varēs apmeklēt tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi.

Dalies ar šo ziņu