Alūksnes novadā norisināsies valsts aizsardzības mācības nometne

Sabiedrība
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 23. jūlija līdz 2. augustam poligonā “Lāčusils”, Alūksnes novadā notiks Jaunsardzes centra organizētā valsts aizsardzības mācības nometne 11. klašu skolēniem.

Kopumā tiek plānots, ka šajā nometnē piedalīsies ap 60 skolēnu, kuri nav jaunāki par 17 gadiem. Dalība šajā nometnē ir brīvprātīga un bezmaksas.

Nometnes dalībniekiem būs iespēja pilnveidot dažādas praktiskas iemaņas, piemēram, lauka kaujas, šaušanas un orientēšanās iemaņas, piedalīties ierindas mācības nodarbībās, kā arī nostiprināt pirmās palīdzības sniegšanas prasmes.

Tāpat katru vakaru, ievērojot valstī noteiktos vīrusa Covid-19 ierobežošanas pasākumus, notiks izglītojošas aktivitātes, kuru mērķis ir padziļināt zināšanas par Latvijas vēsturi, kā arī attīstīt jauniešos līdera īpašības, pildot dažādus uzdevumus grupās.

25. jūlijā nometnē viesosies un sevi prezentēs dažādas Nacionālo bruņoto spēku vienības un tādejādi skolēniem būs iespēja izzināt karjeras iespējas aizsardzības nozarē.

Valsts aizsardzības mācības priekšmets sastāv no četrām mācību jomām, kas ir patriotiskā audzināšana, valsts un lokālā vēsture, dzīves skola un militārā joma. Galvenais šī mācību priekšmeta izvirzītais mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu un patriotismu, kā arī sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes, veidojot pilsoniski atbildīgus un Latvijai lojālus pilsoņus, kas ir vitāli svarīgi visaptverošas valsts aizsardzības kontekstā.

Jau ziņots, ka šobrīd valsts aizsardzības mācība tiek īstenota 68 skolās no visas Latvijas un to apgūst ap 1900 skolēnu.

Sākot ar 2024. gadu, valsts aizsardzības mācību plānots ieviest visās valsts vidējās izglītības iestādēs 10. un 11. klasēs kā obligātu mācību priekšmetu.

Dalies ar šo ziņu