Tiešsaistes mācību ekskursijā skolēni iepazīs darbu Aizsardzības ministrijā

Sabiedrība
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Pirmdien, 19. aprīlī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar skolēniem, kuri piedalīsies tiešsaistes mācību ekskursijā Aizsardzības ministrijā, lai iepazīstinātu jauniešus ar saviem amata pienākumiem un nozares aktualitātēm.

Tiešsaistes mācību ekskursijas dalībniekiem būs iespēja iepazīties arī ar Aizsardzības ministrijas projektu vadītāja darbu un uzzināt, kā tiek attīstītas Nacionālo bruņoto spēku spējas un kāda tehnika tiek iegādāta, lai stiprinātu kaujas spējas.

Tāpat skolēniem būs iespēja tiešsaistē tikties ar Aizsardzības politikas departamenta pārstāvi un noskaidrot, kāpēc jāplāno valsts aizsardzība politika, kas ir Latvijas galvenie sabiedrotie un kādi ir valsts ieguvumi no starptautiskās sadarbības.

Mācību ekskursijas ietvaros skolēni arī varēs iepazīt aizsardzības nozares fotogrāfa, video operatora darbu un uzzināt, kādus notikumus viņš ikdienā filmē un fotografē. 

Tiešsaistes mācību ekskursijā plāno piedalīties vairāk nekā 50 skolēnu no Vircavas vidusskolas 7. klases, Viļānu vidusskolas 8. klases un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 8. klases.

31. martā tiešsaistes mācību ekskursiju vidusskolēniem un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem rīkoja arī Nacionālie bruņotie spēki, piedāvājot interaktīvu un audiovizuālu prezentāciju, kurā gida lomā iejutās paši karavīri, ekskursijas dalībniekus aizvedot uz Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, Jūras spēkiem, Gaisa spēkiem, Nacionālo aizsardzības akadēmiju un Speciālo uzdevumu vienību.

Tiešsaistes mācību ekskursijas ir jauniešu biznesa un karjeras izglītības veidotājas, biedrības “Junior Achievement Latvia” iniciatīva, kuras mērķis ir sniegt skolēniem iespēju virtuāli apmeklēt uzņēmumus un iestādes visā Latvijā, lai iepazītu sev interesējošo profesiju pārstāvja darba ikdienu.

Dalies ar šo ziņu