Bauskā apskatāma tehnikas un ekipējuma izstāde

Sabiedrība
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien Uzvaras ielā 1, Bauskā, no plkst. 10.00 līdz 15.00 militāro mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros apskatāma militārās tehnikas un ekipējuma izstāde.

Pasākumā piedalās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa un Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 53. Kājnieku bataljons un Jaunsardze. Izstādē iespējams apskatīt vienību ieročus, ekipējumu un militāro tehniku, tostarp tanku “Leopard 2”.

Tāpat izstādes laikā apmeklētāji varēs uzzināt arī vairāk par dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos un tikties ar karavīriem.

Pasākumā pieejami arī roku dezinfekcijas līdzekļi.

Jau ziņots, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim, visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. 

Militāro mācību cikla “Namejs 2020” uzdevumi ir izvērtēt un pilnveidot Bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām,  Iekšlietu ministrijas struktūrām un pašvaldībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, kā arī pārbaudīt un pilnveidot gaisa un sauszemes operāciju integrācijas procedūras.

Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020” Zemessardzes 1. Rīgas brigādes atbildības teritorijā – Rīgā, Jūrmalā, Babītes, Olaines, Mārupes, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Vecumnieku, Bauskas, Stopiņu, Salaspils, Garkalnes, Carnikavas, Ādažu, Ropažu un Rundāles novados -  notiks no 21. līdz 27. septembrim.

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Dalies ar šo ziņu