Eksperti diskutēs par Covid-19 ietekmi uz visaptverošo valsts aizsardzības sistēmu

Sabiedrība
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Latvijas Transatlantiskā organizācija

NATO, Latvijas Aizsardzības ministrijas un akadēmiskās vides pārstāvji diskutēs par visaptverošas valsts aizsardzības nepieciešamību un problēmām, kuras iezīmējušās Covid-19 krīzes apstākļos.

Ņemot vērā koronavīrusa radīto nenoteiktību un globālo krīzi, kļuvis skaidrs, ka visaptveroša aizsardzības sistēma kļuvusi par nepieciešamību. Vienlaikus, šī krīze iezīmējusi vairākas problēmas valstu aizsardzības sistēmās un to spēju reaģēt uz dažādām kritiskām situācijām. Turklāt tā ir devusi iespēju arī izdarīt secinājumus par visaptverošo aizsardzības sistēmu un turpmākajām darbībām, kas nepieciešamas, lai pārvarētu dažādas iespējamās krīzes.

Diskusijā “Covid-19 ietekme uz visaptverošu aizsardzību” eksperti runās par to, ko galvenokārt varam mācīties no Covid-19 krīzes un vai visaptveroša aizsardzības sistēma var uzlaboties līdz tādam līmeni, ka tā mazinās iespējamos nākotnes draudus.

Tiešsaistes ekspertu diskusijā piedalīsies NATO Aizsardzības iestāžu un kapacitātes departamenta direktors Marks DiPaulo (Marc DiPaolo), Igaunijas Aizsardzības ministrijas Aizsardzības politikas sekretāra vietniece Kadi Silde (Kadi Silde), Latvijas Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības departamenta direktors Vitālijs Rakstiņš, kā arī Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes priekšsēdētāja vietniece profesore Žanete Ozoliņa.

Diskusija “COVID-19 ietekme uz visaptverošu aizsardzību” notiks tiešsaistē 18. septembrī “Zoom” platformā. Diskusijai iespējams reģistrēties, rakstot uz lato@lato.lv.

Image
bilde
Foto: Foto: Latvijas Transatlantiskā organizācija
Foto: Latvijas Transatlantiskā organizācija

Dalies ar šo ziņu