Studentu bataljona zemessargi izsaka pateicību Garkalnes veikala “Aibe” saimniecei par atbalstu

Sabiedrība
Sargs.lv
Tante
Foto: Foto: srž. Edgars Grundšteins

Zemessardzes Studentu bataljona zemessargi pateikušies laipnajai Garkalnes veikala “Aibe” saimniecei Inārai Ļakinai par atbalstu, ko viņa sniedza pārgurušajiem zemessargiem Zemessardzes 1. Rīgas brigādes mācību “Zemessardzes kaujas patruļa 2020” laikā.

Mācībās, kuras Garkalnes un Ādažu novadā norisinājās 22. un 23. augustā, zemessargi no 1. Rīgas brigādes devās pārgājienā no Garkalnes stacijas uz Ādažu poligonu, līdzi nesot ne tikai ieročus un sakaru līdzekļus, bet arī smagas mugursomas ar uzdevumiem nepieciešamo ekipējumu un munīciju. Kopumā zemessargi kājām veica aptuveni 25 līdz 27 kilometru garu distanci, tās laikā izpildot dažādus taktiskos uzdevumus – sadarbību ar vietējiem iedzīvotājiem, bruņotu personu neitralizāciju, slēpņa izveidi, pretinieka ugunspunkta likvidāciju un citus.

Kad zemessargi bija nogājuši trases lielāko daļu un šķērsojuši Gauju, vienā no uzdevuma vietām tiem nācās sniegt imitētu pirmo palīdzību kādam no grupas biedriem, pēcāk to novietojot uz nestuvēm un iespējami ātri evakuējot uz “drošo vietu”, kas atradās pie Ināras kundzes vadītā veikala. Pēc smagās trases teju visiem mācību dalībniekiem nogurums un spēku izsīkums par sevi lika manīt arvien vairāk un vairāk. Lai saņemtos gājiena pēdējiem 3,5 kilometriem, daudzi zemessargi pēc izpildītā uzdevuma nolēma nedaudz piestāt pie minētā veikala, lai atvilktu elpu. Daži zemessargi iegāja veikalā, lai nopirktu kādu atspirdzinošu dzērienu un šokolādes batoniņu enerģijas uzņemšanai tālākajam ceļam. Tomēr liels bija zemessargu izbrīns, kad Ināras kundze no zemessargiem atteicās ņemt naudu par viņu pirkumiem.

“Es redzēju, ka viņi ir noguruši, dikti noguruši. Paskatoties uz viņiem sirds apsāpējās,” stāsta laipnā veikala saimniece.

Vietā, kur zemessargi atpūtās, Ināras kundze iznesa arī vairākas dzeramā ūdens pudeles, lai zemessargi varētu papildināt tik nepieciešamos ūdens krājumus tālākajam gājienam.

“Kad iznesu puišiem ūdeni, iedevu viņiem kolas, viņi man pārsteigumā teica lielum lielo “paldies”. Acīmredzot neko tādu viņi nebija gaidījuši,” stāsta veikala saimniece.

Stāsts par I. Ļakinas laipno attieksmi pret nogurušajiem zemessargiem ātri ieguva popularitāti daudzu zemessargu vidū, tāpēc savu pateicību laipnajai veikala saimniecei parādā nepalika arī paši zemessargi.

Image
Tante
Foto: Foto: srž. Edgars Grundšteins
Foto: srž. Edgars Grundšteins

Aizvadītajā nedēļā pie veikala saimnieces taisnā ceļā no Zemessardzes mācībām ieradās Zemessardzes Studentu bataljona komandieris pulkvežleitnants Agris Liepiņš kopā ar Studentu bataljona virsseržantu štāba virsseržantu Mārtiņu Balto, lai pasniegtu Studentu bataljona komandiera goda rakstu un Zemessardzes komandiera brigādes ģenerāļa Egila Leščinska piemiņas monētu. Kā atzīst Ināras kundze, šāda pateicība bijis negaidīts pārsteigums.

Image
Tante
Foto: Foto: srž. Edgars Grundšteins
Foto: srž. Edgars Grundšteins

 

“Esmu gandarīta un pārsteigta. Man par to pašai ir liels prieks. Es nudien neko tādu nebiju gaidījusi, tāpat kā paši zemessargi laikam neko tādu nebija gaidījuši no manis. Man šī pateicība nudien silda sirdi,” savas emocijas apraksta I. Ļakina.

Pateicīgs Ināras kundzei par šādu rīcību ir arī Studentu bataljona komandieris pulkvežleitnants A. Liepiņš.

“Šī kundze šādi gribēja izrādīt cieņu karavīriem. Sabiedrībā pozitīva attieksme pret karavīriem ir veidojusies daudzu gadu laikā. Tādējādi šāds gadījums tikai kārtējo reizi apliecina, ka mūs ciena visa sabiedrība. Mēs esam pateicīgi šī veikala saimniecei par atbalstu zemessargiem, tādēļ arī vēlējāmies pateikt paldies. Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis E. Leščinskis viņai piešķīra savu piemiņas monētu, bet es pateicos visa bataljona vārdā,” stāsta pulkvežleitnants A. Liepiņš.

Dalies ar šo ziņu