Bruņotie spēki veic cilvēka meklēšanu jūrā

Sabiedrība
Sargs.lv
mi-17
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

5. jūlijā pēc pulksten eptiņiem vakarā Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), ka Engures novada  Apšuciemā jūrā slīkst cilvēks, un steidza palīgā.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja krasta apsardzes kuģi KA – 07 “Ausma” un Gaisa spēku helikopteru “Mi-17” doties uz notikuma vietu un veikt rajona pārmeklēšanu.

Gaisa spēku helikopters “Mi-17”, pārmeklējot rajonu, pārtrauca meklēšanu plkst. 22.30, savukārt krasta apsardzes kuģis KA – 07 “Ausma” turpināja meklēšanas darbus līdz plkst. 00.00, kad tos nācās pārtraukt slikto laika apstākļu dēļ. Jūrā pazudušais cilvēks netika atrasts. Šodien krasta apsardzes kuģis KA – 07 “Ausma” turpinās veikt cilvēka meklēšanu.

Pēc VUGD sniegtās informācijas jūrā bija apgāzies peldlīdzeklis ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka aptuveni 500 metrus no krasta atrodas kanoe līdzīga laiva, bet viens no cilvēkiem bija izpeldējis krastā paša spēkiem.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

 

Dalies ar šo ziņu