Kara muzejs atsāk uzņemt apmeklētājus klātienē

Sabiedrība
LETA
Kara muzejs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas Kara muzejs 27.maijā atkal vērs durvis apmeklētājiem, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāvis Mārtiņš Mitenbergs.

Pēc Mitenbergs paustā, līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijas Kara muzejs pārtrauca apmeklētāju uzņemšanu, taču muzeja darbinieki turpināja strādāt gan muzeja krātuvēs, gan attālināti no mājām.

Latvijas Kara muzejs atsāks savu publisko darbību, izdodot muzeja Ieroču un militārās tehnikas nodaļas vadītāja Daiņa Poziņa grāmatu  Latvijas aviācija 1919-1940 ".

Muzeja pārstāvis pavēstīja, ka šis izdevums sniedz vispusīgu informāciju par visnozīmīgākajām militārajā un arī civilajā aviācijā izmantotajām lidmašīnām un aviācijas tehnikas attīstību Latvijā no 1919. līdz 1940.gadam. Par katru Latvijas armijas un civilo lidmašīnu veidots atsevišķs stāsts ar katras tehnikas vienības raksturojumu un vizuālo attēlu. Izdevums ir bagātīgi ilustrēts ar unikāliem Latvijas Kara muzeja aviācijas fotogrāfiju kolekcijas materiāliem. Grāmatas teksts ir paralēli divās valodās, proti, latviešu un angļu, ļaujot ar Latvijas vēstures nozīmīgo lappusi iepazīties arī citu zemju interesentiem.

Šis grāmatā aplūkotais mūsu valsts aviācijas attīstības posms sakrīt ar periodu, ko pasaules aviācijas vēsturē dažkārt sauc par "Aviācijas zelta laikmetu", kad talantīgi inženieri eksperimentēja ar dažādiem tehniskajiem risinājumiem, konstruējot arvien ātrākas, augstāk un tālāk lidojošās lidmašīnas, kas ļāva pilotiem sasniegt jaunus lidojuma rekordus, pārvadājot kravas, pasažierus vai veicot militārus uzdevumus, akcentēja Mitenbergs.

Muzeja pārstāvis norādīja, ka 27.maijā savu publisko darbību atsāks arī Latvijas Kara muzeja struktūrvienības - Ziemassvētku kauju muzejs un Oskara Kalpaka muzejs un piemiņas vieta "Airītes".

Muzeja apmeklējums joprojām ir bez maksas. Muzejs lūdz apmeklētājus ar sapratni izturēties pret valstī noteiktajām prasībām par distancēšanos, kā arī sekot muzejā izvietotām norādēm.

Latvijas Kara muzejā vienlaicīgi drīkstēs uzturēties 50 apmeklētāji, savukārt tā apmeklējumu var plānot tikai tad, ja iespējamais apmeklētājs jūtas vesels. Muzejs var nodrošināt ekskursijas grupām līdz pieciem cilvēkiem. Savukārt muzeju darbinieku konsultācijas pieejamas tikai iepriekš piesakoties, vai nu piezvanot, vai nosūtot e-pasta vēstuli.

Muzejs būs atvērts piecas dienas nedēļā: no trešdienas līdz svētdienai no plkst.10 līdz 18 . Pirmdienās un otrdienās muzejs apmeklētājiem ir slēgts.

Dalies ar šo ziņu