Ārkārtējo situāciju Latvijā pagarina līdz 12. maijam

Sabiedrība
LSM.lv/LETA
Covid-19
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Ministru kabinets attālinātajā sēdē otrdien, 7. aprīlī, nolēma saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto infekciju Covid-19 Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju pagarināt vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Par to pēc valdības sēdes paziņoja premjers Krišjānis Kariņš.

Par ārkārtējās situācijas pagarināšanu koalīcija vienojās jau vakar notikušajā sadarbības padomes sēdē. Saskaņā ar Saeimas 3. aprīlī lemto valdība turpmāk var nepieciešamības gadījumā lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu vairākkārt, nevis nosakot to vienu reizi, kā tas bija iepriekš.

Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā, valdība iepriekš lēma no 13. marta līdz 14. aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

Likums "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" paredz, ka Saeimas Prezidijam Ministru kabineta lēmums par izsludinātās ārkārtējās situācijas pagarināšanu nekavējoties iekļauj parlamenta sēdes darba kārtībā. Ja Saeima to noraida, valdības lēmums zaudē spēku un saskaņā ar to ieviestie pasākumi nekavējoties tiek atcelti.

Dalies ar šo ziņu