Noslēdzies lasītāju konkurss “Mana 72 stundu mugursoma”

Sabiedrība
Sargs.lv
72 h soma
Foto: Konkursa dalībnieka foto

Paldies visiem portāla “Sargs.lv” lasītājiem (un viņu nebija maz), kuri atrada laiku, lai sakrāmētu savu t.s. krīzes somu un piedalījās konkursā “Mana 72 stundu mugursoma”. Lai arī visi iesūtītie darbi bija interesanti, redakcija šoreiz lēma balvas piešķirt trīs dalībniekiem.

Visi konkursa dalībnieki līdztekus aprakstam par to, kādi priekšmeti un lietas varētu noderēt krīzes situācijā, bija pievienojuši arī ilustratīvus foto vai pat video.

Fotogrāfijās redzams, ka visi bija pamatīgi gatavojušies un piedomājuši – kas varētu būt pats svarīgākais, lai vajadzības gadījumā spētu saviem spēkiem izdzīvot vismaz 72 stundas, piemēram, ārā bez pajumtes.

72 h soma

Konkursa dalībnieka foto

Konkursa dalībnieki ārkārtas gadījumu somā liktu gan telti un guļammaisu, gan vieglas un mitrumizturīgas drēbes, gan telefonu un medikamentus. Tāpat faktiski visi atraduši arī kādus sausās pārtikas krājumus, šķiltavas vai sērkociņus, ar ko iekurt uguni, kā arī tūrisma plītiņu, lai varētu uzvārīt ūdeni.

Prieks, ka dažās fotogrāfijās bija redzama skaidra nauda, kā arī Latvijas kartes un pases, kuras ievietotas plastikāta maisiņā, kas ir ļoti būtiski, lai tās mitrumā nesamirktu. Tāpat daži bija padomājuši, ka informācijas iegūšanai var noderēt mazs radio, kas darbojas uz baterijām, vēl kāds saziņai nodrošinājušies ar rāciju. Nebija aizmirsts arī lukturītis un neliels cirvis.

72 h soma

Konkursa dalībnieka foto

Tālāk jau sekoja interpretācija par to, kas katram mājās pieejams. Daži bija nofotografējuši savus mīļākos saldumus, piemēram, zefīrus šokolādē, kas vismaz pirmajā dienā varētu būt mazs mierinājums un sniegtu visai pamatīgu enerģijas devu gadījumā, ja uz 72 stundām ar šo somu jādodas nezināmā virzienā.

72 h soma

Konkursa dalībnieka foto

Pēc portāla “Sargs.lv” redakcijas minējuma daži konkursa dalībnieki, iespējams, kaut kādā veidā jau ir saistīti ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem vai Zemessardzi, jo viņu arsenāls bija ļoti plašs un specifisks. Tas ir lieliski, jo viņu soma ir tuvu ideālam!

Šoreiz izlēmām apbalvot Lienīti Zvejnieci, Jāni Kjaksti un Klāvu Burčaku. Jo daži no viņiem godīgi norādīja, ka somas saturs nebūt nav pilnīgs, jo tā vēl jāpapildina, piemēram, ar folija segu vai ūdens dezinfekcijas tabletēm.

Taču šajā konkursā ieguvēji ir visi, jo katram bija laiks pārdomāt, kādas lietas mājās jau ir un kas vēl jāsagādā, lai 72 stundu mugursomā būtu viss nepieciešamais.

72 h soma

Konkursa dalībnieka foto

Paldies par uzticību, piedalieties arī nākamajos “Sargs.lv” konkursos un turpiniet lasīt portālu, jo kā vēsta mūsu sauklis –  droši ir zināt!

Ar konkursa uzvarētājiem sazināsimies personīgi.

Dalies ar šo ziņu