Jaunieši Ēnu dienā iepazīstas ar darbu Aizsardzības ministrijā

Sabiedrība
Sargs.lv
skolēni
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ēnu dienā astoņi Latvijas skolēni iepazinās tuvāk ar ikdienu Aizsardzības ministrijā, ēnojot iestādes darbiniekus. Tāpat jaunieši tikās arī ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu.

Valsts sekretārs skolēniem pastāstīja vairāk par Aizsardzības ministrijas darbu un lomu valstī, kā arī iepazīstināja ar saviem darba pienākumiem. Savukārt pēc tam skolēni devās pie valsts iestādes darbiniekiem, lai uzzinātu par viņu ikdienu un lomu ministrijas darbībā.

Ēnu dienas noslēgumā jauniešiem bija iespēja uzzināt vairāk par Latvijas aizsardzības nozari un tās attīstību. Jaunieši arī iesaistījās “krīzes izspēlē”, ar kuras palīdzību centās izprast dažādas krīzes situācijas un to iespējamos risinājumus.

garisons

Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Rīgas Franču liceja skolniece Luīze Gabriela stāsta, ka iepriekš domājusi, ka darbs Aizsardzības ministrijā ir tikai politisks. Viņa pauž, ka nebija domājusi, ka ministrijas ēkā strādā tik daudzu profesiju pārstāvji.

Savukārt Naomi, kura uz Aizsardzības ministriju bija ieradusies no Rīgas Lietuviešu vidusskolas pauž, ka ikdienu ministrijā bija iedomājusies tieši tādu, kāda tā arī bijusi. Tomēr viņa esot bijusi pārsteigta par to, kā notiek projektu realizēšana un koordinēšana. “Nebiju domājusi, ka tas process šeit notiek tieši tā, kā tas notiek.”

“Mani visvairāk pārsteidza, ka šeit strādā arī cilvēki, kuri bijuši dienestā. Tāpat uzzināju daudzus faktus par Latvijas armiju. Man aizsardzības joma šķiet ļoti interesanta, bet pašlaik nedomāju, ka tā ir piemērota man, bet vienu gan šodien sapratu – ļoti vēlos pieteikties Jaunsardzē,” daloties ar iespaidiem, stāsta Luīze.

Alīna no Dobeles Valsts ģimnāzijas pauž – iepriekš darbs ministrijā šķitis daudz vieglāks, taču iepazīstot to tuvāk, tas liekas sarežģīts un grūts process. Viņa stāsta, ka pieteikusies ēnot darbu Aizsardzības ministrijā, jo nākotnē vēlas mācīties Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

“Jau četrus gadus esmu Jaunsardzē. Tas arī mani mudina mācīties aizsardzības akadēmijā. Man ļoti patīk zināšanas, kuras iemācos kā jaunsargs, taču vēlos apgūt šajā jomā daudz vairāk - tas man sagādā lielu prieku,” norāda Alīna.

Dalies ar šo ziņu