86% Latvijas iedzīvotāju vēlas būt informēti par rīcību valsts apdraudējuma gadījumā

Sabiedrība
Sargs.lv
militārās mācības
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

86% Latvijas iedzīvotāju vēlas būt informēti par to, kā rīkoties valsts apdraudējuma gadījumā, liecina Aizsardzības ministrijas veiktā “Drošības mērījuma” dati. 

Atbildot uz jautājumu, kur tiktu meklēta informācija par rīcību apdraudējuma gadījumā, gandrīz puse jeb 47% respondentu norādīja, ka skatītos televīzijas ziņu raidījumus,  44% - klausītos radio un tikpat - meklētu informāciju valsts oficiālo iestāžu mājaslapās. Savukārt 34% aptaujas dalībnieku kā informācijas iegūšanas kanālu minēja saziņu ar operatīvajiem dienestiem, savukārt 33% respondentu informāciju meklētu interneta ziņu portālos.

Salīdzinoši neliela daļa respondentu jeb 15% norādīja, ka šādā gadījumā informāciju iegūtu no radiem vai draugiem, 13% informāciju meklētu sociālajos tīklos, savukārt 6% respondentu informāciju par to, kā rīkoties valsts apdraudējuma gadījumā, nemeklētu vispār, norādot, ka tāpat neko nespētu mainīt.

Aptauju “Drošības mērījums” Aizsardzības ministrija veikusi sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat”. Aptauja veikta šī gada septembrī, un tajā piedalījās 1010 respondenti no visas Latvijas.

Dalies ar šo ziņu