Lāčplēša dienas pasākumu dēļ satiksmes ierobežojumi jau no 10. novembra

Sabiedrība
Sargs.lv
parāde
Foto: Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi 11. novembrī Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi, un automašīnu novietošana atsevišķās Rīgas ielās nebūs iespējama jau no 10. novembra, to portāls “Sargs.lv” uzzināja Rīgas domē.

No 10. novembra plkst. 20.00 līdz 11. novembra plkst. 11.00 aizliegs novietot transportlīdzekļus ielas starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs kā arī Herdera un Doma laukumā.

Savukārt no 10. novembra plkst. 20.00 līdz 11. novembra plkst. 23.59 tiks aizliegts apstāties un stāvēt 11. novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11. novembra krastmalas paralēlajā ielā. Bet no 10. novembra plkst. 20.00 līdz 11. novembra plkst. 12.00 būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

11. novembrī, Lāčplēša dienā, no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11. novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Tāpat 11. novembrī no plkst. 6.00 līdz plkst. 13.30 apstāties un stāvēt būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā, bet no plkst. 8.00 līdz plkst. 24.00 – Valguma ielā, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Tostarp 11. novembrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielā, posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam un Doma laukumā, posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai un 11. novembra krastmalas paralēlajā ielā, posmā no Bīskapa gātes līdz Jaunielai.

Autovadītāji un gājēji tiek aicināti ņemt vērā, ka 11. novembrī no plkst. 10.10 līdz plkst. 11.15 nepieciešamības gadījumā var tikt ierobežota vai slēgta gājēju satiksme Brīvības laukumā. Tāpat Militārā policija un Valsts policija no plkst. 8.30 līdz plkst. 10.15 nepieciešamības gadījumā var ierobežot vai slēgt transportlīdzekļu un gājēju satiksmi Herdera laukumā, bet no plkst. 11.30 operatīvie dienesti nodrošinās ceļu satiksmes regulēšanu Aizsaules ielas un Gaujas ielas krustojumā, kā arī Meža prospekta un Varoņu ielas krustojumā.

brāļu kapi

Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Tāpat 11. novembrī no plkst. 17.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi lāpu gājiena maršrutā (no Rīgas Brāļu kapiem līdz Brīvības laukumam un 11. novembra krastmalai pa maršrutu: Rīgas Brāļu kapi – Varoņu iela – Gaujas iela – Miera iela – Brīvības iela – Brīvības bulvāris – Brīvības laukums – Kaļķu iela – Līvu laukums – Zirgu iela – Doma laukums – Herdera laukums – Bīskapa gāte – 11. novembra krastmala). Kā arī no plkst. 19.00 līdz gājiena beigām slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot sabiedrisko transportu līdz plkst.19.20):
• uz Akmens tilta;
• 13. janvāra ielā, posmā un virzienā no Raiņa bulvāra līdz 11. novembra krastmalai (izņemot sabiedrisko transportu);
• 11. novembra krastmalā, posmā no 13. janvāra ielas līdz Akmens tiltam (izņemot sabiedrisko transportu);
• Uzvaras bulvārī, posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam.

Tāpat Militārā policija sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju 11. novembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 11.15 kontrolēs un nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs arī kuģošanas līdzekļu satiksmi Pilsētas kanālā, posmā no Bastejkalna tilta līdz gājēju tiltam pie Krišjāņa Barona ielas.

lāpas

Foto: Normunds Mežiņš/Aizsardzības ministrija

Jau ziņots, ka 11. novembrī, Lāčplēša dienā, Rīgā, 11. novembra krastmalā, plkst. 19:30, atzīmējot 100. gadadienu kopš Latvijas armijas uzvaras pār Bermonta karaspēku, notiks Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde un tautas gājiens.

Lāčplēša dienas parāde šogad nenotiks pie Brīvības pieminekļa, kā ierasts, bet virzīsies no 11. novembra krastmalas pāri Akmens tiltam Gaismas pils virzienā, simboliski atkārtojot ceļu, kas bija jāveic latviešu karavīriem uzvaras kaldināšanai pirms 100 gadiem. Sabiedrība ir aicināta pievienoties gājienam, līdzi ņemot lāpas un svecītes.

 

 

Dalies ar šo ziņu