Aptauja: Latvijā līdz šim trūcis uzticama aizsardzības nozares ziņu avota

Sabiedrība
Sargs.lv
cilvēki
Foto: Foto: Raimonds Lauskis/Aizsardzības ministrija

Teju katrs trešais jeb 34%  Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka līdz šim valstī nav bijis pieejama droša un uzticama ziņu avota, kurā gūt informāciju par aktuāliem aizsardzības nozares jautājumiem. Tā liecina Aizsardzības ministrijas kompānijai “Norstat” pasūtītā “Drošības mērījuma” dati.

Nepilna trešdaļa jeb 28% respondentu uz jautājumu – kurš  pašlaik ir uzticamākais aizsardzības nozares ziņu informācijas avots Latvijā – atbildēja, ka tās ir aizsardzības nozares valsts pārvaldes iestādes, tostarp Aizsardzības ministrija.

Tajā pašā laikā gandrīz visi aptaujātie (97%) uzskata, ka sabiedrībai vajadzētu būt vairāk informētai par jautājumiem, kas saistīti ar valsts drošību un aizsardzību.

Tas nepieciešams, jo tādejādi mazinātos nepatiesu ziņu un baumu izplatība par šo tematu - tā uzskata 32% aptaujāto.

Savukārt 23% respondentu uzskata, ka labāka informētība par aizsardzības nozares aktualitātēm stiprinātu kopējo drošību valstī. Vēl 22% aptaujāto saka, ka tas novērstu nepamatotas panikas celšanu, bet 19%  respondentu pauž, ka labāka informētība ļautu arī pašiem justies drošāk.

Interneta aptauju “Drošības mērījums” Aizsardzības ministrija veica sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat” 2019. gada septembrī. Tajā piedalījās 1010 respondenti no visas Latvijas.

Dalies ar šo ziņu