Svinīgā pasākumā pasniedz NATO Labdarības tirdziņa čeku un pateicas uzņēmējiem

Sabiedrība
Sargs,lv
Labdarības tirdziņš
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

28. aprīlī Aizsardzības ministrijā norisinājās NATO Labdarības tirdziņa svinīgais pasākums, kura laikā pasniedza čeku atbalstu ieguvušajam labdarības projektam no Latvijas.

Svinīgā pasākumā pasniedz NATO Labdarības tirdziņa čeku un pateicas uzņēmējiem

Pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Juris Zeibārts, kā arī Latvijas Militārais pārstāvis NATO un ES ģenerālmajors Andis Dilāns ar kundzi Ingu Dilāni.

R. Bergmanis pasniedza čeku par 9000 eiro bērnu nometņu “Cerība” organizēšanai bērniem vecumā no 6 līdz 18 gadiem no krīzes situācijās nonākušām ģimenēm.

Tāpat aizsardzības ministrs pateicās uzņēmējiem, kuri ar savām precēm ir atbalstījuši Latvijas nacionālo stendu NATO Labdarības tirdziņā.

“Šis nav tikai Labdarības tirdziņš, bet tas vienlaicīgi ir lieliska prezentācija mūsu valstij,” uzrunājot uzņēmējus, sacīja aizsardzības ministrs. “Caur Latvijas produkciju tiek stāstīts par mūsu valsti.”

Aizsardzības ministrs izmantoja iespēju klātienē pateikties ģenerālmajora Anda Dilāna kundzei Ingai Dilānei par ieguldījumu NATO Labdarības tirdziņa organizēšanā. Tāpat viņš pateicās par atbalstu Latvijas pārstāvniecības NATO darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem.

“Mēs bieži nenovērtējam savu varēšanu un esam pieticīgi, lai sevi paslavētu,” uzsvēra ģenerālmajors J.Zeibārts. “Šī ir tām reize, kad būtu jāsaka paldies jums katram.”

NATO Labdarības tirdziņā Briselē savāktie līdzekļi ik gadu tiek sadalīti labdarības projektiem. 2015.gadā NATO Labdarības tirgus ietvaros bija pieteikti un izvēlēti 7 Beļģijas un 26 starptautiski labdarības projekti.

Šajā NATO Labdarības tirdziņā piedalījās 35 valstis, un kopumā tika iegūti 200 000 eiro, no kuriem Latvijas produktu un produkcijas stendi pienesa 4700 eiro, bet loterijā tika savākti 625 eiro.

NATO Labdarības tirdziņā Briselē Latvija piedalās no 2004.gada, piedāvājot tradicionālos produktus – Latvijas rupjmaizi, piparkūkas, cepumus, konfektes, sukādes, biezpiena sieriņus, alu, balzāmu, koka rotaļlietas, keramiku, lina izstrādājumus. Savukārt ar Latvijas viesnīcu īpašnieku atbalstu, Latvija jau trešo gadu pēc kārtas kā īpašas balvas Tirdziņa loterijai piedāvā divām personām divas naktis pavadīt viesnīcās.

NATO Labdarības tirdziņš tiek organizēts jau kopš 1968.gada ar mērķi vākt līdzekļus labdarības projektiem, pārdodot uzņēmēju ziedotās preces.

Jau ziņots, ka brīvdienās starp Lāčplēša dienu un Latvijas neatkarības proklamēšanas 97. gadadienu, pērn 14. un 15.novembrī, karavīri, diplomāti un viņu dzīvesbiedri NATO galvenajā mītnē Briselē iekārtoja bagātīgu ekspozīciju un stendus ar dalībvalstīm raksturīgiem produktiem, izstrādājumiem un precēm. Tirdziņa apmeklētājiem, vairākiem tūkstošiem NATO darbinieku, viņu ģimenes locekļiem, draugiem, viesiem no Eiropas Savienības un citām institūcijām bija iespēja apskatīt, izgaršot un iegādāties stendos pieejamos produktus, piedalīties loterijā, kā arī izbaudīt kultūras programmu un nacionālos priekšnesumus.

2015. gada NATO Labdarības tirdziņu atbalstīja Arnita Truksne – SIA “Liepkalni”; Anita Kušķe – ZS “Kalnakraučas” maiznīca Imanta; Ieva Jonsone – SIA “Orkla Confectionery & Snacks Latvija”; Sintija Audziša – SIA “Skrīveru Saldumi”; Normunds Audzišs – SIA “Dimdiņi”; Armands Krauze – Latvijas Biškopības biedrība; Dagne Dāboliņa un Elīza Mežsēta – AS “Cēsu alus”; Aigars Runģis – SIA "Valmiermuižas alus"; Uldis Vērsis – SIA  “Cido Grupa”; Uldis Muižnieks – SIA “Alus Nams”; Irēna Pumpuri – SIA “Užavas alus”; Irēne Dmitrijeva – AS “Latvijas balzams”; Aija Ušča – SIA “Rīgas Piensaimnieks”; Gunārs Ķirsons – AS "LIDO"; Vitālijs Dubovs – Biedrība “Latvijas armijas veterānu asociācija” (LAVA); Agnese Jankūna-Prince – SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne”; Ilze Vanuška – SIA “Puratos Latvia”; Egita Bērziņa un Zane Āboltiņa – SIA “Orkla Foods Latvija”; Sanda Auziņa - SIA “Rāmkalni Serviss”; Arnolds Babris – AS "Brīvais Vilnis"; Gundars Skudriņš – SIA „Field and Forest”; Evija Kopštāle – SIA “Durbes veltes”; Natālija Vecvagare – Liepājas pilsētas dome; SIA “Liepājas kafija fabrika"; SIA “Hansa Gold AM”; Ilze Krieviņa – SIA “Stenders”; Raivis Stols – SIA “Baltic Candles Ltd”; Vita Jermoloviča – Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs; filcēšanas darbnīca “Wool and Harmony”; “Radisson BLU Hotel Latvija”; “Port Hotel”; “Albert Hotel”; “Neiburgs Hotel”; Ādolfs Šuideiķis, Iveta Līdere, Ilona Roštoka, Dagnija Martinsone un Beļgijas latviešu deju kopa, NBS virskapelāns Elmārs Pļaviņš, NBS Apvienotā štāba majore Aiva Kairiša, NBS Nodrošinājuma pavēlniecības Auto nodrošinājuma centra vadība un šoferi; Vendija un Kārlis Grauveisi; Baiba Gaidamoviča un Inese Kustova; AM un NBS vadība, kā arī visi Latvijas pārstāvniecības karavīri un darbinieki un viņu ģimenes locekļi un draugi, kuri palīdzēja īstenot šo pasākumu.

 

Dalies ar šo ziņu