Podkāsts: Kāpēc visaptverošā aizsardzība ir valsts drošības pamats?

2023. gadā tika pieņemta jaunā Valsts aizsardzības koncepcija, kas ietver divus galvenos valsts aizsardzības virzienus – aizsardzības un atturēšanas spēju stiprināšanu, kā arī noturības, rīcībspējas un gribas aizstāvēt valsti stiprināšanu.

Tas nozīmē, ka Latvijas valsts aizsardzība un neatkarības nosargāšana ir visas sabiedrības kopīga atbildība, kas tiek īstenota no individuālā līdz valstiskajam līmenim. Visaptveroša valsts aizsardzība ir viens no četriem mūsu galvenajiem valsts aizsardzības elementiem, un tā tiek aktīvi ieviesta jau kopš 2019. gada. Attiecīgi katram no mums – Latvijas iedzīvotājiem – ir jābūt gatavam aktīvi iesaistīties valsts drošības stiprināšanā – kaut vai elementāri esot spējīgam parūpēties par sevi un saviem tuvākajiem krīzes laikā.

Lai skaidrotu, kas ir visaptveroša valsts aizsardzība un kā šis princips darbojas ikdienā un krīzes situācijā, portāla “Sargs.lv” podkāsta “Droši ir zināt” jaunākajā epizodē viesojas Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības un noturības departamenta direktors Aigars Mikiško.

"Sargs.lv" raidierakstus meklējiet arī vietnē "Spotify": https://ej.uz/wdhr

Dalies ar šo ziņu