Lielbritānijas aizsardzības ministrs: Ķīna Krievijai piegādā letālo bruņojumu

Pasaulē
Sargs.lv/Reuters
Krievijas diktators Vladimirs Putins Harbinas tehnoloģiju universitātē Ķīnā
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šaps apsūdzējis Ķīnu letālās palīdzības nodrošināšanā agresorvalstij Krievijai, ko okupanti izmanto savos uzbrukumos Ukrainai, vēsta aģentūra “Reuters”.

G. Šaps Londonā notikušajā konferencē sacīja, ka ASV un Lielbritānijas militārajiem izlūkdienestiem ir pierādījumi, ka Krievijai ir pieejama “letālā palīdzība, kas no Ķīnas nonāk Krievijas spēkiem Ukrainā.”

Tiesa sīkākus pierādījumus saviem izteikumiem G. Šaps nesniedza.

“Mums būtu jāuztraucas par šo faktu, jo iepriekš šajā karā Ķīna sevi pasniedza kā vidutāju,” atzina Lielbritānijas aizsardzības ministrs.

Kā ziņo “Reuters”, iepriekš Ķīnas vēstniecība ASV pauda, ka tā nav piegādājusie bruņojumu Krievijai, norādot, ka tā nav iesaistītā puse “Ukrainas krīzē”, kā Krievijas sākto agresīvo iebrukumu Ukrainā apzīmē oficiālā Pekina.

Jau vēstīts, ka Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins pēc savas tā sauktās “inaugurācijas”, pirmajā vizītē devies uz Pekinu, lai tiktos ar Ķīnas prezidentu Sji Dzinpiņu. Pēc Krievijai noteiktajām ekonomiskajām sankcijām par tās agresiju pret Ukrainu, Ķīna ir lielākais Krievijas ekonomikas atbalstītājs.

Iepriekš Pekinā ar Sji tikās arī ASV valsts sekretārs Entinijs Blinkens, kas norādīja, ka Ķīnas atbalsts Maskavai un tās “brutālajam agresijas karam” pret Ukrainu sekmējis Krievijas raķešu, dronu un tanku ražošanu.

Dalies ar šo ziņu