Lietuva veido koalīciju Ukrainas atmīnēšanas atbalstam

Pasaulē
LETA/BNS
Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Lietuva veido koalīciju atmīnēšanas darbiem Ukrainā un aicina valstis sniegt savu ieguldījumu, gan apmācot atmīnēšanas speciālistus, gan piegādājot Ukrainas armijai aprīkojumu, kas nepieciešams atmīnēšanas darbiem.

Par atmīnēšanas koalīcijas veidošanu Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks paziņoja attālinātajā tā dēvētā Ramšteinas formāta Ukrainas aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē, informēja Lietuvas Aizsardzības ministrijā.

"Mēs apvienojam koalīciju atmīnēšanas darbiem, lai konsolidētu un koordinētu pašreizējo, kā arī plānoto palīdzību Ukrainai šajā jomā. Koalīcijas veidošanas princips ir "apmācīt un aprīkot", ko izmantoja ukraiņu apmācībām Lietuvā kopā ar Somiju, Islandi, Norvēģiju, Zviedriju un drīzumā arī Dāniju," klāstīja Anušausks un aicināja arī citas valstis pievienoties ar saviem instruktoriem un aprīkojumu.

Lietuvas aizsardzības ministrs sanāksmē arī uzsvēra, ka Ukrainas pretuzbrukuma nodrošināšanai ir nepieciešama straujāka un plašāka Rietumvalstu palīdzība, lai pēc iespējas ātrāk izbeigtu karu un palīdzētu Ukrainai uzvarēt.

Sanāksmes laikā aizsardzības ministri prezentēja savu valstu jaunākās palīdzības Ukrainai pakotnes.

Lietuvas Aizsardzības ministrija informēja, ka jūlijā tās palīdzība Ukrainai bijusi 24 miljonu eiro vērtībā.

Dalies ar šo ziņu