"Lockheed Martin" lāzera ierocis, kas, iespējams, nākotnē mainīs militāro industriju

Pasaulē
Sargs.lv/Defence Blog
Mākslinieka vizualizācija
Foto: Mākslinieka vizualizācija Foto: Defence Blog

Pentagona ieroču piegādātājs "Lockheed Martin Corp." pirmdien paziņoja, ka ir izdevies iegūt pirmo lāzera "Directed Energy Interceptor for Maneuver Short-Range Air Defense System" (DEIMOS) sistēmas gaismas izstarojumu, kas apliecina, ka lāzera optiskās veiktspējas parametri atbilst sistēmas projekta parametriem.

Kā norāda uzņēmums, "Lockheed Martin" 50 kW klases DEIMOS sistēma ir izturīga taktiskā lāzera ieroču sistēma, ko var integrēt kaujas transportlīdzeklī "Stryker".

Image
Bruņutransportieris “Stryker” tiek pielāgots DEIMOS sistēmai
Bruņutransportieris “Stryker” tiek pielāgots DEIMOS sistēmai Foto: Defence Blog
"50 kW klases lāzera ieroču sistēma ir vēl viens svarīgs elements, kas palīdz ASV armijai nodrošināt daudzpakāpju pretgaisa aizsardzības spējas," skaidroja "Lockheed Martin Advanced Product Solutions" viceprezidents Riks Kordāro. "DEIMOS ir pielāgots mūsu iepriekšējiem veiksmīgajiem lāzera ieroču projektiem, lai par pieņemamu cenu atbilstu armijas plašākai modernizācijai stratēģiskajā pretgaisa un pretraķešu aizsardzības jomā."

"Lockheed Martin" DEIMOS pirmā veiksmīgā demonstrācija ir būtisks pavērsiena punkts ceļā, lai palīdzētu armijai izpildīt DE M-SHORAD misiju, kuras mērķis ir nodrošināt manevrējamu lāzera sistēmu, kas spēj iznīcināt bezpilota gaisa sistēmas, lidaparātus, raķetes, artilēriju un mīnmetēju lādiņus.

Pirmais tests ļauj novērtēt sistēmas sagaidāmo staru kūļa kvalitāti, vienlaikus pārbaudot spektrālās staru kūļa kombinācijas (SBC) arhitektūras veiktspēju. Uzņēmuma "SBC" galvenā priekšrocība ir tā, ka jaudu var palielināt, vienlaikus saglabājot staru kūļa kvalitāti.

Izmantojot filozofiju "mazliet uzbūvēt, mazliet pārbaudīt, daudz iemācīties", "Lockheed Martin" 2023. gadā paplašinās DEIMOS testu programmu, kas noslēgsies ar integrācijas testiem 2024. gadā. Šī rūpīgā pieeja ir izstrādāta, lai samazinātu risku, nodrošinātu karavīru mijiedarbību un sniegtu pierādījumus par pārliecinošām misijas iespējām.

ASV armijas Ātrās spējas un kritisko tehnoloģiju birojs (RCCTO) vada DE M-SHORAD prototipu izstrādes centienus, un paredzams, ka 2024. gadā programma tiks nodota programmas izpildbirojam (PEO) Missiles & Space.

Dalies ar šo ziņu