Somijas bruņotie spēki apstiprina vērienīgu prettanku raķešu “Spike” iepirkumu

Pasaulē
Sargs.lv/ Israeldefense.co.il
Prettanku raķešu "Spike" paraugdemonstrējumi Ādažu poligonā
Foto: št.vsrž. Gatis Indrēvics/ Aizsardzības ministrija

NATO kandidātvalsts Somijas armija apstiprinājusi vērienīgu Izraēlas kompānijas “Rafael Advanced Defense Systems” prettanku raķešu “Spike” iepirkumu 223,6 miljonu eiro vērtībā. Par šiem līdzekļiem paredzēts iegādāties dažādu modifikāciju “Spike” raķetes, ko izmantos ne tikai Somijas Armija, bet arī Somijas Jūras spēki.

Somijas Aizsardzības ministrija aizvadītajā nedēļā apstiprināja “Spike” SR, LR2 un ER2 raķešu iegādi no Izraēlas kompānijas “Rafael Advanced Defense Systems”. Pasūtījums ietver ne tikai raķešu palaišanas iekārtu un munīcijas, bet arī treniņu un uzturēšanas aprīkojuma iegādi, kā arī dokumentācijas un rezerves daļu piegādi.

Saskaņā ar Somijas aizsardzības ministrijas paziņojumu, “Spike” SR un LR2 ieroču iegāde pastiprinās Somijas bruņoto spēku prettanku spējas.

Tikmēr “Spike” ER2 raķetes būs domātas Somijas Jūras spēkiem kā vidējās – tālās darbības raķešu sistēma, lai pastiprinātu piekrastes aizsardzības spējas. Šī tipa raķetes būs iespējams izmantot gan cīņai ar pretinieka kuģiem, gan nocietinājumiem.

Dalies ar šo ziņu