Piemaskavā uzspridzināta rašisma ideologa Aleksandra Dugina meita

Pasaulē
Sargs.lv/BBC/The Guardian/Twitter
Rašisma ideologs A. Dugins noskatās savas meitas - Kremļa propagandistes D. Duginas sadegšanā
Foto: @Resonant_News/Twitter

Sestdienas vakarā agresorvalsts Krievijas galvaspilsētas Maskavas piepilsētā sprādzienā nogalināta tuva Krievijas diktatora Vladimira Putina sabiedrotā un rašisma ideologa Aleksandra Dugina meita, Kremļa propagandiste Darja Dugina.

Britu sabiedriskā raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz Krieviajs valsts medijiem ziņo, ka D. Dugina mirusi automašīnas sprādziena rezultātā.

D. Duginas tēvs prominentais ultranacionālists A. Dugins tiek uzskatīts par tuvu V.Putina sabiedroto. Viņu pieņemts apzīmēt kā “Putina smadzenes”, tādējādi tiek pieņemts, ka patiesībā uzbrukuma mērķis varētu būt viņš pats.

Sociālajos tīklos jau izplatīti videoieraksti, kuros redzams, kā savas meitas nāvē, sadegot liesmās viņas mašīnai, noskatās pats A. Dugins.

 

BBC gan uzsver, ka raidsabiedrība nav pārbaudījusi šo videomateriālu autentiskumu.

Kremļa ziņu aģentūra “TASS”, atsaucoties uz Krievijas tiesībsargājošajām iestādēm ziņo, ka sieviete, kura vadījusi apvidus automašīnu, gājusi bojā netālu no Piemaskavas apdzīvotās vietas Boļšjija Vjazemi.

Saskaņā ar BBC vēstīto, pagaidām šo faktu nav apstiprinājušas Krieviajs varas iestādes.

Kā norāda BBC, lai gan A. Dugins neieņēma oficiālus amatus Krievijas valdībā, viņš ticis uzskatīts par ciešu Krievijas diktatora sabiedroto, izpelnoties pat iesauku “Putina Rasputins”.

Tikmēr D. Dugina bija plaši pazīstama Krievijas režīma propagandiste, kura ne tikai atklāti iestājusies par iebrukumu Ukrainā, bet arī Kremļa televīzijas šovos aicinājusi izrēķināties ar Ukrainas aizstāvjiem, jo īpaši pulka “Azov” karavīriem, nosaucot tos par “necilvēkiem”.

Šā gada sākumā pret D. Duginu, tika vērstas ASV un Lielbritānijas sankcijas, par atklātas dezinformācijas izplatīšanu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Vēl šā gada maijā D. Dugina Krievijas iebrukumu Ukrainā apzīmēja kā “civilizāciju sadursmi”, paužot gandarījumu ka gan viņa, gan viņas tēvs – viens no rašisma ideoloģijas autoriem A. Dugins ir pakļauti Rietumvalstu sankcijām.

Pret A. Duginu ASV sankcijas tika noteiktas 2015. gadā. Viņu ASV vainoja par iesaisti Krievijas veiktajā Ukrainai piederošās Krimas pussalas nelikumīgajā aneksijā.

Tiek uzskatīts, ka A. Dugina raksti un lielkrievu šovinistiskā filosofija atstājusi dziļu iespaidu uz diktatora V. Putina pasaules uzskatu. Viņš tiek uzskatīts par rašisma ultranacionālistiskās ideoloģijas galveno intelektuālo arhitektu, kurš izpelnījies atzinību Kremlī.  A. Dugins gadiem ilgi aicinājis Maskavu daudz agresīvāk apliecināt sevi globālajā arēnā. Līdzīgi kā viņa meita, arī A.Dugins ir kvēls Krievijas iebrukuma Ukrainā atbalstītājs. A. Dugina skatījums uz Krievijas “īpašo vietu” pasaulē uzskatāms par “Krievijas fašisma”, jeb “rašisma” ideoloģijas sastāvdaļu, kas sekmējusi diktatora V. Putina ekspansionistisko ārpolitiku.

Tikmēr britu laikraksts “The Guardian” vēsta, ka uz D. Duginas nāvi tūdaļ reaģējuši Kremļa galvenie propagandisti, notikušajā vainojot oficiālo Kijivu un mudinot uz plašākiem uzbrukumiem Urkainā.

Piemēram, Kremļa dezinformācijas un propagandas mediju koncerna “RT” direktore – Rietumvalstu sankcijām pakļautā propagandiste Margarita Simonjana sociālajos tīklos publicējusi ierakstu, kurā norāda, ka “viņi [Ukrainas dienesti] uzspridzināja Dugina meitu”. M. Simonjana aicināja veikt tūlītējus triecienus pa “lēmumu pieņemšanas centriem” Kijivā.

Ukrainas valdību rašisma ideologa meitas nāvē apsūdzēja arī Krievijas okupētās Austrumukrainas nelikumīgi izveidotā Kremļa marionešu veidojuma “Doņeckas tautas republikas”, tā sauktais, prezidents Deniss Pušilins.

Dalies ar šo ziņu