ASV izlūkdienesti centīsies noteikt Putins vēl ir pie pilna prāta

Pasaulē

ASV specdienesti šobrīd par savu galveno prioritāti izvirzījuši Krievijas diktatora Vladimira Putina mentālā stāvokļa noteikšanu, jeb izpētīt un saprast, vai V.Putins vēl ir pie pilna prāta, ziņo ASV mediji

ASV jau ir iegūti uzticami izlūkdati, saistībā ar V. Putina veselības pazīmēm.

Jau šobrīd tie liecina, ka V.Putinam mēdz būt neraksturīgi dusmu izvirdumi pret tuvākajiem līdzgaitniekiem par nespēju sasniegt iepriekš izvirzītos militāros mērķus.

V.Putins ir nikns par Rietumvalstu sankcijām pret Krieviju, atzīstot, ka tās ir stingrākas, nekā viņš bija domājis.

Neskatoties uz V.Putina emocionālo nestabilitāti, ASV specdienesti pagaidām sliecas domāt, ka viņš ir psihiski vesels, un pieļauj, ka Krievijas prezidents apzināti cenšas publiski radīt iespaidu par pretējo, lai Vašingtona un tās sabiedrotie bailēs no kodolkara piekāptos Krievijai.

Kaut arī V.Putina pēdējā laika paziņojumi Ukrainas kontekstā ir šķietami iracionāli, tie nav jauni – ar šādiem vēstījumiem Krievijas prezidents ir nācis klajā jau kopš 21.gs. pirmās desmitgades vidus, taču, atšķirībā no iepriekšējām reizēm, šobrīd viņš tos izklāsta koncentrētā veidā.

Tāpat par principiāli atšķirīgu V.Putina rīcības modeli nevar uzskatīt viņa 27.februāra rīkojumu par stratēģisko atturēšanas spēku kaujas gatavības līmeņa paaugstināšanu, jo šādu iespēju viņš izskatīja jau 2014.gadā Krimas okupācijas laikā.

Dalies ar šo ziņu