ASV aizsardzības sekretārs inficējies ar Covid-19

Pasaulē
Sargs.lv/ Stars and Stripes
ASV Aizsardzības sekretārs Lojds Ostins
Foto: Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās nedēļas nogalē ASV aizsardzības sekretāram Lojdam Ostinam atklāts pozitīvs Covid-19 tests, paziņojis ASV Aizsardzības departaments.

Saskaņā ar Pentagona paziņojumu, L.Ostins nodeva Covid-19 testu svētdien, pēc tam, kad, atrodoties savās mājās, sajutis slimībai raksturīgos simptomus.

"Mani simptomi ir viegli, un es ievēroju sava ārsta norādījumus. Kā man paskaidroja ārsts, esmu pilnībā vakcinēts, kā arī saņēmis revakcināciju, kas infekciju padarījis daudz vieglāku, nekā tā būtu bijusi citādi. Par to es esmu pateicīgs," Pentagona paziņojumā sacīja L. Ostins.

Par savu inficēšanos ASV aizsardzības sekretārs paziņojis arī ASV prezidentam Džo Baidenam.

“Mans birojs ir informējis un norādījis uz testa nepieciešamību visas personas, ar ko es esmu ticies aizvadītajā nedēļā,”  norāda L. Ostins.

L.Ostins ar ASV prezidentu pēdējo reizi tikās 21. decembrī, vairāk nekā nedēļu pirms tam, kad pats sajutis slimības simptomus. Pirms tikšanās ar prezidentu ASV aizsardzības sekretārs Covid-19 tests bijis negatīvas.

Viņš arī paziņoja, ka gatavs strādāt attālināti, aizvadot attālinātās tikšanās virtuālajā vidē.

L. Ostins nav vienīgais no ASV prezidenta administrācijas, kuram atklāts Covid-19. Pirmais, kurš saslima ar šo slimību bija ASV Iekšējās drošības sekretārs Alehandro Majorkass, kuram slimība tika atklāta aizvadītā gada 19. oktobrī. Vēlāk – 31.oktobrī vīruss tika atklāts arī Baltā nama preses sekretārei Dženai Psaki

Dalies ar šo ziņu