Krievija plāno atbildi ES lēmumam pagarināt pret to noteiktās sankcijas

Pasaulē
LETA/DPA
Valery Sharifulin/TASS
Foto: Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Krievija neplāno atstāt bez atbildes pret to vērsto Eiropas Savienības (ES) sankciju kārtējo pagarināšanu, piektdien Krievijas ziņu aģentūrai "Interfax" izteicies Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

"Mums ir vesels klāsts izmantojamu pretpasākumu," teica Peskovs, piebilstot, ka zināmi pasākumi tiks īstenoti.

Viņš uzsvēra, ka Krievija sankcijas uzskata par nelikumīgām un par starptautisko tiesību pārkāpumu.

"Runājot par mūsu valsti, tā ir diezgan labi pielāgojusies esošajai ekonomiskajai situācijai," paziņoja Kremļa preses pārstāvis, norādot, ka vēsturiski sankcijas nekad nevienai valstij nav palīdzējušas sasniegt savus mērķus.

Sankcijas sākotnēji tika ieviestas 2014.gadā, kad Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Šonedēļ bloka dalībvalstu līderi tās pagarināja vēl uz sešiem mēnešiem līdz nākamā gada jūlijam.

Samitā ceturtdien ES dalībvalstu līderi arī piedraudēja noteikt daudz stingrākas sankcijas pret Krieviju, ja tā atkal iebruktu Ukrainā. Tādas sankcijas tikšot koordinētas ar ASV un Lielbritāniju.

Pēdējā laikā Rietumvalstis un Ukraina pauž pieaugošu satraukumu par Krievijas karaspēka koncentrāciju pie Ukrainas robežām, kas varētu liecināt par jauniem Maskavas iebrukuma plāniem.

Dalies ar šo ziņu