Krievija uz Tadžikistānu nosūta jaunus tankus

Pasaulē
LETA/Reuters
Krievijas bruņoto spēku tanki Tadžikistānā
Foto: Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Krievija pirmdien paziņojusi, ka ar 30 jauniem tankiem pastiprinājusi savu militāro bāzi Tadžikistānā un tās kontingents piedalījies pretraķešu aizsardzības sistēmu mācībās.

Krievijai bažas rada iespējamība, ka radikālo islāmistu kaujinieki no Afganistānas iefiltrēsies Tadžikistānā un citās Vidusāzijas valstīs, kas agrāk bija Padomju Savienības sastāvā. Maskava šo reģionu uzskata par savu dienvidu aizsardzības buferzonu.

Atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, ziņu aģentūra "Interfax" vēsta, ka Krievijas spēki pirmdien mācībās inscenējuši ienaidnieka gaisa uzbrukuma atvairīšanu, izmantojot pretgaisa aizsardzības sistēmu "S-300PS".

Mācību laikā Tadžikistānā tika simulēta desmit raķešu palaišana pret mērķiem gaisā, informējusi ministrija.

Ministrija arī pavēstījusi, ka pirmdien 201.Krievijas militārajā bāzē Tadžikistānā tiks nogādāti 30 modernizētie tanki "T-72B3M" ar uzlabotām kaujas īpašībām.

Bāze Tadžikistānā ir lielākais Krievijas militārās infrastruktūras objekts ārpus valsts robežām.

Oktobrī Krievija kopā ar sabiedrotajiem organizēja plašas mācības pie Tadžikistānas un Afganistānas robežas. Augustā ASV un to sabiedrotie izveda savus spēkus no Afganistānas un varu nekavējoties pārņēma radikālo islāmistu grupējums "Taliban".

Dalies ar šo ziņu