Prigožins pieprasa FIB izņemt viņu no meklēto personu saraksta

Pasaulē
LETA/AFP
Prigožins
Foto: Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvu stāvošais uzņēmējs Jevgēņijs Prigožins pieprasījis ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) izņemt viņu no meklēšanā izsludināto personu saraksta, trešdien paziņojis Prigožina uzņēmums "Concord".

FIB pagājušajā mēnesī izsludināja 250 000 dolāru (210 000 eiro) lielu atlīdzību par informāciju, kas novedīs pie Prigožina aizturēšanas.

Prigožins jau 2018. un 2019.gadā tika pakļauts ASV sankcijām par viņa atbalstu Krievijas privātajai militārajai kompānijai "Wagner Group", kas ir iejaukta Lībijas pilsoņkarā un atbalstījusi gāzto Sudānas diktatoru.

Prigožins arī finansējis par "troļļu fermu" dēvēto Sanktpēterburgas Interneta pētījumu aģentūru, kas izvērsa manipulācijas tīmeklī ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanu laikā par labu Donaldam Trampam.

"Concord" sociālajā tīklā "Vkontakte" paziņoja, ka Prigožins 23.martā uzrakstījis FIB direktoram vēstuli, kurā pieprasījis FIB nekavējoties atsaukt atlīdzību, kas izsludināta par viņa notveršanu, jo tas "saskaņā ar starptautiskajām tiesībām ir pretrunā vairākiem cilvēktiesību principiem".

Vēstulē Prigožins arī uzsvēris, ka tiekot nepatiesi apmelots un ir godīgs cilvēks.

Oktobrī Eiropas Savienība (ES) piemēroja sankcijas Prigožinam par miera graušanā Lībijā, atbalstot privāto drošības uzņēmumu "Wagner Group".

Dalies ar šo ziņu