Irānas Jūras spēki mācībās nejauši sašauj pašu spēku kuģi; bojā iet jūrnieki

Pasaulē
Sargs.lv
Irāna
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Irānas Jūras spēki, svētdien notikušajās mācībās, nelaimes gadījuma laikā sašāvuši savu spēku kuģi, nogalinot 19 jūrniekus un ievainojot vēl 15, ziņo Izraēlas medijs “The Jerusalem Post”.

Irānas bruņoto spēku vadība uzsvērusi, ka incidentu izmeklēs ekspertu komanda.

Kā ziņo “The Jerusalem Post”, negadījumā, kas svētdien noticis Omānas līcī bojā gājuši 19 Irānas jūrnieki, savukārt vēl 15 ir ievainoti. Savukārt Irānas ziņu aģentūra “FARS” norāda, ka negadījuma laikā sašauts “Konarak” tipa atbalsta kuģis. Divi no cietušajiem jūrniekiem ievietoti reanimācijā, savukārt pārējo ievainoto stāvoklis ir stabils.

Kā ziņo “The Jerusalem Post”, sākotnēji Irāna paziņoja, ka “Konarak” tipa kuģim trāpījusi no fregates “Jamaran” izšauta raķete. Kā ziņo medijs, sašautais kuģis esot vilcis mācību mērķi uz rajonu, kurā bija paredzētas kaujas šaušanas mācības. Brīdī, kad tikusi izšauta raķete, tas nebija paspējis pamest  bīstamo zonu.

“Konarak” kuģis ir uzskatāms par vieglā atbalsta kuģi un spēj pārvadāt “dučiem” personāla. Tiesa, nav precīzi zināms cik daudz cilvēku uz kuģa atradušies negadījuma brīdī. Savukārt raķeti izšāvušais kuģis Jamaran” ir Irānas pirmais pašu būvētais iznīcinātājkuģis, kas ir bruņots ar pretgaisa raķetēm, torpēdām un artilērijas iekārtām. Saskaņā ar Irānas mediju ziņām, Jamaran” ir bruņots arī ar “Noor” klases “virsma – virsma” tipa spārnotajām raķetēm.

Dalies ar šo ziņu