Lielbritānijas Karaliskā jūras kara flote izsekojusi septiņus Krievijas karakuģus

Pasaulē
Sargs.lv/royalnavy.mod.uk/belfasttelegraph.co.uk/independent.co.uk
Krievu kuģi
Foto: Foto: royalnavy.mod.uk

Lielbritānijas Karaliskā Jūras kara flote pabeigusi liela mēroga izsekošanas operāciju, pavadot septiņus Krievijas kara kuģus netālu no tās teritoriālajiem ūdeņiem laikā, kad Eiropā plosās Covid-19 pandēmija, ziņo Lielbritānijas Jūras spēki, kā arī britu mediji.

Laikraksts “Independent” ziņo, ka Lielbritānijas Karaliskā Jūras kara flote izsekošanas operācijai norīkojusi deviņus kuģus. Pēc “Independent” vēstītā šāda Krievijas Jūras spēku rīcība novērtēta kā pārbaude, tam cik lielā mērā Lielbritānijas militārā vadība ir gatava uz reakciju un atturēšanas nodrošināšanu laikā, kad tai jāpalīdz civilajiem dienestiem cīņā ar koronavīrusu.

Kā norādījusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, britu kuģi un helikopteri iesaistījušies izsekošanas operācijā pēc tam, kad no Krievijas kara kuģu puses konstatēta  “neparasti augsta aktivitāte” netālu no Lielbritānijas krastiem.

Laikraksts “Belfast Telegraph” norāda, ka izsekošanas operācija sadarbībā ar citu NATO dalībvalstu atbalstu veikta laikā, kad Eiropas Savienības eksperti Krievijas valsts medijus vainojuši dezinformācijas kampaņas izplatīšanā saistībā ar koronavīrusu, kura vērsta pret Rietumvalstīm.

Lielbritānijas Karaliskā jūras kara flote ziņo, ka Krievijas kuģi izsekoti, izmantojot modernākos radarus, novērošanas kameras un sensorus, kas ļāva tiem noteikt precīzu Krievijas kuģu atrašanos vietu un pārvietošanās ātrumu, kamēr tie atradās ūdeņos Lielbritānijas tuvumā.

Krievijas kuģu grupa sastāvēja no trīs “Steregushchiy” klases korvetēm, diviem “Ropucha” klases kuģiem un divām “Admiral Grigorovich” klases fregatēm. Krievijas kuģus atbalstīja vairāki palīgkuģi un velkoņi.

Dalies ar šo ziņu