Tukumā norisināsies Zemessardzes 51. kājnieku bataljona gadadienas pasākumi

Pasākumu kalendārs
Sargs.lv
Zemessargi Mežaines poligonā
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Sestdien, 9. septembrī, plkst. 13.00 Tukumā norisināsies Zemessardzes 51. kājnieku bataljona 32. gadadienai veltītie pasākumi.

Pasākumu programma sāksies plkst. 13.00 Tukuma Brīvības laukumā ar militāru ceremoniju, kam sekos viesu uzrunas. Pasākumā tiks godināti labākie karavīri un zemessargi, tiem pasniedzot apbalvojumus. Svinīgā ceremonija noslēgsies ar Zemessardzes 51. kājnieku bataljona militāro parādi no Brīvības laukuma līdz Melnezera ielai. Muzikālo noformējumu pasākumam nodrošinās Zemessardzes orķestris.

Pasākumā piedalīsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts, Dobeles un Tukuma novadu domes pārstāvji un sadarbības partneri no Valsts   policijas, karavīri, zemessargi un veterāni.

Zemessardzes 51. kājnieku bataljons dibināts 1991. gada 25. septembrī, un 2003. gada 31. martā Zemessardzes reorganizācijas laikā tam tiek pievienots Zemessardzes 42. kājnieku bataljons. Šobrīd vienības teritorija ietver Dobeles un Tukuma novadus.

Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem Tukumā. Militārās ceremonijas laikā tiks izpildītas salūta zalves, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Dalies ar šo ziņu