Notiks latviešu karavīru piemiņas biedrības "Lestene" atklāšana

Otrais pasaules karš
LETA
Lestenes brāļu kapi
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Lestenes Brāļu kapos trešdien plkst.16 notiks Latviešu karavīru piemiņas biedrības "Lestene" svinīgā atklāšana, aģentūru LETA informēja biedrība.
 

Biedrība dibināta ar mērķi veicināt un attīstīt patriotismu, kalpošanas ideālu sabiedrības interesēs un stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā.

Biedrības svinīgajā atklāšanā uzrunu teiks gan biedrības dibinātāji, gan valsts un pašvaldības amatpersonas, kā arī pēc svētbrīža baznīcā būs klausāms vēsturnieka Valda Kuzmina referāts par Lestenes apkārtnes kaujām un to nozīmi. Noslēdzot pasākumu, Rīgas projektu kora ansamblis sniegs svinīgu koncertu ar mūziku latviešu un latīņu valodā.

Karavīru piemiņas biedrības galvenie uzdevumi ir pārraudzīt Lestenes Brāļu kapu kompleksa uzturēšanu, atbalstīt Kurzemes kauju muzeja attīstību, Lestenes baznīcas atjaunošanu, padarot šo kompleksu par vienu no Latvijas neatkarības izcīnīšanas, valstiskās identitātes un nacionālās pašapziņas simboliem, kā arī veicinot diskusijas un vēstures izzināšanu, jo sevišķi - par Kurzemes lielkaujām un latviešu leģionāru gaitām pasaules notikumu un Latvijas vēstures griežos.

"Būtiski ir atspēkot mītus un netaisnību, pieminēt šos cilvēkus un stāstīt par īstenību. Latvijas leģionāru loma allaž skatīta piesardzīgi un tikusi pretrunīgi vērtēta - abās pusēs uniformas bija "nepareizajās krāsās", latvietim nācās iet kaujā pret otru latvieti pie Džūkstes un citos kaujas laukos," norāda jaundibinātās biedrības vadītājs Aivars Sinka.

Dalies ar šo ziņu