Aizsardzības nozares vadība godina Otrā pasaules kara upuru piemiņu

Otrais pasaules karš
Sargs.lv
8. maijs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Plkst. 11.00 aizsardzības nozares vadība noliks ziedus Rīgas Brāļu kapos, savukārt plkst.13.30 aizsardzības ministrs A. Pabriks un NBS komandieris ģenerālleitnants L. Kalniņš apmeklēs Tukuma novada Džūkstes pagastu, lai noliktu ziedus  Otrā pasaules kara vācu armijas karavīru kapos, kuros guldīti vācu un latviešu karavīri, kā arī padomju armijas kapos, kuros apglabāti latviešu un krievu karavīri. Plkst. 14.00  godinās Otrā pasaules kara cīnītājus, noliekot ziedus Lestenes Brāļu kapos.

Godinot nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņu, vainagu Rīgas Brāļu kapos plkst. 10.00 noliks arī Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Otrā pasaules kara laikā Lestenes un Džūkstes apkārtnē norisinājās Ziemassvētku kaujas, kas noslēdzās 1945. gada janvāra sākumā. Šajās kaujās pirmo reizi viena pret otru cīnījās pretējās pusēs karojošās latviešu vienības: Vācijas Bruņoto spēku sastāvā iekļautā latviešu 19. grenadieru divīzija un 106. grenadieru pulks, un 130. latviešu strēlnieku korpuss ar divām divīzijām, kas bija Padomju Savienības Sarkanās armijas sastāvā.

Dalies ar šo ziņu