Sākas ikgadējais drošības un ārpolitiskas forums "Rīgas konference"

Nozares politika
LETA
Rīgas konference
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) piektdien un sestdien notiks ikgadējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference 2023", informēja Latvijas Transatlantiskā organizācijā (LATO).

Konferences dalībniekus uzrunās Eiropas Savienības iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga, Ziemeļeiropas direktore Atlantijas padomē Anna Vīslandere un citi. Konferenci atklās Latvijas prezidents Edgars Rinkevičs.

Pasākumu tiešraidē translēs vietnē "rigaconference.lv", un to pārraidīs arī trīsdesmit informatīvie partneri un sociālo mediju platformas.

Kopš 2006. gada konference ir viena no svarīgākajām diskusiju platformām par drošību un ārpolitiku Baltijas jūras reģionā. Šogad uzmanības centrā ir gudri vadītas kara laika ekonomikas perspektīva Eiropā, Eiropas drošība, tostarp sieviešu-līderu dienaskārtība mieram un drošībai globālu ģeopolitisku satricinājumu laikā, transatlantiskā partnerība un tās stratēģija kara pierobežā. Tāpat konferences uzmanības centrā ir NATO nākotnes plāni, mākslīgā intelekta un tehnoloģiju izaicinājumi.

Noslēdzot sarežģītu ģeopolitisko gadu pasaulē, konferencē analizēs transatlantisko partneru stratēģiju Indijas un Klusā okeāna reģionam, kā arī daudzus citus būtiskus drošības un aizsardzības elementus.

Dalies ar šo ziņu