Iestādes un uzņēmumi aicināti pieteikt dalību nacionālajā kiberdrošības kompetenču kopienā

Nozares politika
Sargs.lv
kiberdrošība
Foto: Pixabay.com

Aizsardzības ministrija aicina valsts un pašvaldību iestādes, kā arī uzņēmumus pieteikt dalību nacionālajā kiberdrošības kompetenču kopienā, kas darbosies Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra paspārnē.

Dalība nacionālajā kiberdrošības kompetenču kopienā dos iespēju piedalīties Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra atbalsta programmās un projektos inovāciju ieviešanai kiberdrošības jomā.

Pērn izveidotā Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra mērķis ir veicināt pētniecību un inovāciju ieviešanu kiberdrošības jomā, atbalstot Eiropas Savienības kiberdrošības kompetenču kopienu, kuru veidos iestādes un uzņēmumi.

Katrā Eiropas Savienības dalībvalstī kiberdrošības kompetenču kopienu koordinēs tās Nacionālais koordinācijas centrs, kura uzdevums būs informēt kopienu par iespējām saņemt Eiropas Savienības līdzfinansējumu ar kiberdrošību saistīto projektu īstenošanai, kā arī koordinēt un uzraudzīt Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra līdzfinansēto projektu īstenošanu.   

Latvijas Nacionālā koordinācijas centra funkcijas īstenos Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru.

Tuvākajos gados Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra grantu piešķiršana notiks saskaņā ar Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra 2021.–2027. gada plānošanas perioda grantu vadības likumu, kas stājās spēkā 18. oktobrī.

Plašāka informācija par nacionālās kiberdrošības kompetenču kopienas dalībnieku reģistrāciju pieejama šeit, kā arī sazinoties ar Latvijas Kiberdrošības koordinācijas centru pa e-pastu NCCatmod [dot] gov [dot] lv ().

Dalies ar šo ziņu