Latvijā plānots pilnveidot valsts materiālo rezervju sistēmu

Nozares politika
LETA
rezerves
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijā plānots pilnveidot valsts materiālo rezervju sistēmu, informē Iekšlietu ministrija. Valsts materiālās rezerves ir materiālo resursu kopums, ko izmanto katastrofu, militāru un citu apdraudējumu pārvaldīšanā.

Ņemot vērā Krievijas izraisīto karu Ukrainā un ukraiņu pieredzi, ir pārskatīti nacionālajā civilās aizsardzības plānā paredzētie pasākumi, īpašu uzmanību pievēršot masveida evakuācijas pasākumiem un rīcībai iespējama valsts apdraudējuma gadījumā.

Paredzēts arī izveidot operatīvās vadības centru, lai koordinētu civilās aizsardzības sistēmas darbību katastrofu, militārā iebrukuma vai citu apdraudējumu gadījumā. 

"Kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu turpināsim risināt apmācības jautājumus civilās aizsardzības jomā primāri valdības pārstāvjiem, ministrijām un pašvaldībām," norāda iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP), kurš šonedēļ piedalījās Baltijas valstu, Polijas un Somijas iekšlietu ministru sanāksmē Helsinkos.

Iekšlietu ministri dalījās pieredzē par iekšējās drošības stiprināšanu un apsprieda civilās aizsardzības sistēmas attīstību reģiona valstīs.

Vizītē ministri iepazinās ar Helsinku civilās aizsardzības infrastruktūru, tai skaitā patvertni Helsinkos, kurā var uzņemt līdz 6000 personu un kas ikdienā tiek izmantota kā sporta zāle bērniem un automobiļu stāvvieta.

Dalies ar šo ziņu