Aizsardzības ministrs tiekas ar Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministru

Nozares politika
Sargs.lv
Latvijas aizsardzības ministrs tiekas ar Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministru, Latvijas-Azerbaidžānas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju (Foto: Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija)
Foto: Latvijas aizsardzības ministrs tiekas ar Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministru, Latvijas-Azerbaidžānas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju/Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

20. maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministru, Latvijas-Azerbaidžānas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju Muhtaru Babajevu (Mukhtar Babayev), lai pārrunātu aktuālos ģeopolitiskos izaicinājumus drošības jomā un turpmāko sadarbību.

Tikšanās laikā ministri diskutēja par Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību dažādās jomās gan divpusēji, gan kopīgi ar Eiropas Savienību, gan mēģinot piesaistīt sponsorvalstis kopīgiem projektiem.

Azerbaidžānas ģeogrāfiskais novietojums, ņemot vērā šī brīža drošības situāciju un dažāda veida ieviestās sankcijas kaimiņvalstīm, var kalpot kā atbalsts Latvijas sadarbībai ar Āzijas valstīm.

Latvijas attiecības ar Azerbaidžānu veido, pamatojoties uz divpusējās sadarbības principiem un Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts statusu. Valstu attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, tiek uzturēts aktīvs politiskais dialogs, savstarpēji sadarbojas nozaru ministrijas.

Jau vēstīts, ka aizsardzības ministrs A. Pabriks šī gada aprīlī vizītes laikā Azerbaidžānā pauda potenciālu Latvijas-Azerbaidžānas divpusējo attiecību attīstībai aizsardzībā, ekonomikā un kultūrā, kā arī apsprieda pašreizējo ģeopolitisko situāciju saistībā ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā.

Dalies ar šo ziņu