Pabriks: Maksimāls atbalsts Ukrainai ir Rietumvalstu morālā atbildība

Nozares politika
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un ASV kongresmenis Pīters Velšs
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Aizvadītās nedēļas nogalē 9. aprīlī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar ASV kongresmeni Pīteru Velšu (Peter Welch), lai pārrunātu aktuālo reģionālās drošības izaicinājumu pārvarēšanu un apspriestu turpmākā atbalsta iespējas Ukrainai, ņemot vērā Krievijas izvērsto karu tās teritorijā.

 

Sarunas laikā ministrs iepazīstināja ASV kongresmeni ar Latvijas sniegto palīdzību Ukrainai, kas ietver militāro ekipējumu, tai skaitā ieročus, vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā, lai stiprinātu Ukrainas aizsardzības spējas.

Tiekoties ar kongresmeni Velšu, A. Pabriks arī akcentēja nepieciešamību pārskatīt NATO pieeju aizsardzības un atturēšanas politikai un palielināt sabiedroto klātbūtni Latvijā, sekmējot mūsu valsts drošību.

“Svarīgākais šobrīd ir atbalstīt Ukrainu, nosakot maksimāli stingras sankcijas pret Krieviju un sniedzot visu nepieciešamo militāro atbalstu Ukrainai, lai palīdzētu tai uzvarēt Krievijas uzsākto karu. Šādi rīkoties ir Rietumvalstu morālā atbildība un racionālā izpratne, lai novērstu nākamos karus,” uzsvēra A. Pabriks.

Tāpat aizsardzības ministrs aicināja paplašināt ASV militāro atbalstu Latvijai ar savu bruņoto spēku klātbūtnes pastiprināšanu, tostarp, militāro spēju izvietošanu un papildu finansējuma piešķiršanu Latvijas aizsardzības spēju attīstīšanai.

Savukārt ASV pārstāvis sarunas laikā pateicās par Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai un augstu novērtēja aizsardzības ministra stingro nostāju pašreizējo ģeopolitisko izaicinājumu risināšanā.

Kongresmenis Velšs ir Pārstāvju palātas Demokrātu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks un Demokrātu vadības un politikas komitejas loceklis. Viņš darbojas Pārstāvju palātas Pastāvīgajā izlūkošanas komitejā, Pārstāvju palātas Enerģētikas un tirdzniecības komitejā un Pārstāvju palātas Uzraudzības un reformu komitejā.

Dalies ar šo ziņu