Mediķi rosina sadarbībā ar AM attīstīt kara medicīnas potenciālu civilajā medicīnā

Nozares politika
LETA
kara medicīna
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Mediķi rosina sadarbībā ar Aizsardzības ministriju attīstīt kara medicīnas potenciālu civilajā medicīnā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) preses sekretāre Sintija Gulbe.

Šodien veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), speciālisti no Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas un universitātes slimnīcām, ka arī VM tikās ar traumatologu Mārtiņu Malzubri, kurš kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā operēja karadarbībā cietušos cilvēkus.

Ministrs pateicās Latvijas mikroķirurgiem Olafam Libermanim un Mārtiņam Malzubrim par medicīnisko misiju Ukrainā. Abu Latvijas speciālistu pieredzētais un secinātais būs nozīmīgs pienesums Latvijas katastrofu medicīnas plānu pilnveidei un civilās medicīnas sadarbībai ar aizsardzības sektoru, pauda politiķis.

Speciālistu tikšanās mērķis bija uzklausīt Malzubra secinājumus un redzējumu par nepieciešamajiem pasākumiem Latvijā veselības aprūpes sistēmas stiprināšanai iespējama militāra apdraudējuma gadījumā.

Kā norāda Gulbe, speciālisti bija vienisprātis par nepieciešamību kopīgi ar Aizsardzības ministrija attīstīt kara medicīnas potenciālu civilajā medicīnā, pārskatīt valsts materiālās rezerves, kā arī apzināt vajadzības, kas varētu rasties militāra apdraudējuma situācija visos ārstniecības profilos.

Dalies ar šo ziņu