Pabriks ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru pārrunā atbalsta iespējas Ukrainai

Nozares politika
Sargs.lv
3. martā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu (Thierry Breton)
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien, 3. martā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu (Thierry Breton), lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju un Eiropas Savienības iespējas atbalstīt Ukrainu.

Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību Eiropas Savienībai vienoti sniegt atbalstu Ukrainai, tostarp, organizējot humāno koridoru, kas ļautu evakuēties civiliedzīvotājiem, kā arī piegādājot Ukrainai pārtiku, medikamentus un citas pirmās nepieciešamības preces.

T. Bretons norādīja, ka lūgs Eiropas Komisiju izvērtēt A. Pabrika jau iepriekš pausto ierosinājumu Eiropas Savienības dalībvalstīm izņemt no valstu budžeta deficīta aizsardzībai paredzēto budžeta daļu, tādējādi nesamazinot aizsardzības budžetu un ļaujot attīstīt valsts aizsardzībai nepieciešamās kaujas spējas.

Tāpat Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisārs un Latvijas aizsardzības ministrs pauda kopīgu redzējumu par nepieciešamību palielināt Eiropas Savienības kopējos ieguldījumus aizsardzības sistēmās, tostarp, pretgaisa aizsardzības jomā.

Apspriesto jautājumu vidū bija arī Latvijas un Eiropas Komisijas sadarbība kiberdrošības stiprināšanā, kā arī notiekošais informatīvajā telpā un iespējas operatīvi vērsties pret atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izplatīto dezinformāciju un propagandu.

Dalies ar šo ziņu