Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā apstiprina nepieciešamību turpināt starpvalstu politisko dialogu

Nozares politika (Papildināts)
LETA
Krievijas vēstnieks Latvijā
Foto: Valsts prezidents E. Levits akreditē Krievijas vēstnieku Latvijā M. Vaņinu. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Mihails Vaņins šodien apstiprināja nepieciešamību turpināt starpvalstu politisko dialogu un praktisko sadarbību. Tikmēr Krievijas vēstniecības Latvijā tīmekļvietnē publicētajā vēstnieka apsveikumā norādīts, ka viena no galvenajām vēstniecības darba prioritātēm "nemainīgi paliks Latvijas teritorijā dzīvojošo Krievijas tautiešu un Lielā tēvijas kara veterānu atbalsts".

Krievija konsekventi iestājas par savstarpēji izdevīgas sadarbības attīstību ar Latviju politiskajā, ekonomiskajā, kultūras un citās jomās, uzsvēra jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Mihails Vaņins.

Taču Krievijas vēstniecības Latvijā tīmekļvietnē publicētajā vēstnieka apsveikumā norādīts, ka viena no galvenajām vēstniecības darba prioritātēm "nemainīgi paliks Latvijas teritorijā dzīvojošo Krievijas tautiešu un Lielā tēvijas kara veterānu atbalsts".

Jau ziņots, ka šodien Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā akreditēja Krievijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Vaņinu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins septembrī par jauno Krievijas vēstnieku Latvijā iecēla Vaņinu.

Vēstnieks dzimis 1960.gada 1.augustā. No 2004. līdz 2009.gadam Vaņins bija Krievijas vēstnieks Slovēnijā, no 2012. līdz 2018.gadam viņš bija vēstnieks Dānijā. No 2009. līdz 2012.gada Vaņins ieņēma Krievijas ārlietu ministrijas ģenerāldirektora amatu.

Vaņins amatā nomaina Jevgēņiju Lukjanovu, kurš darbu Latvijā sāka 2017.gada 7.februārī. Šogad Lukjanovs tika apstiprināts par Krievijas vēstnieku Baltkrievijā.

Image
Krievijas vēstnieks Latvijā
Foto: Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā M. Vaņins (pa labi) ar ĀM valsts sekretāru A. Pelšu. Foto: Ārlietu ministrija
Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā M. Vaņins (pa labi) ar ĀM valsts sekretāru A. Pelšu. Foto: Ārlietu ministrija

Tāpat šodien Krievijas vēstnieku Latvijā akreditācijas vizītē pieņēma arī Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs. Viņš šodien tikās arī ar Angolas un Kosovas vēstniekiem.

Sarunā ar Angolas vēstnieku Felisjānu Antoniu dus Santušu, kurš rezidē Varšavā, Polijā, tika uzsvērta nepieciešamība stiprināt politisko dialogu un ekonomisko sadarbību.

Vēstnieks pauda interesi iepazīt Latvijas pieredzi mežsaimniecības, kokrūpniecības un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās. Tāpat tika pārrunāta sadarbība starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO, kur Angola ir atbalstījusi Latvijas iniciatīvas cīņā pret dezinformāciju.

Savukārt tikšanās laikā ar Kosovas vēstnieci Škendiju Geci Šerifi, kura rezidē Stokholmā, Zviedrijā, Pelšs pauda atbalstu Kosovas integrācijas procesam Eiropas Savienībā (ES) un apliecināja, ka Latvija arī turpmāk ir gatava dalīties savā reformu un integrācijas ES pieredzē.

Tāpat Latvija ir ieinteresēta turpināt sniegt ieguldījumu Kosovas un reģiona drošībā, piedaloties NATO vadītajā starptautiskajā operācijā (KFOR).

Dalies ar šo ziņu