Parlamentārā sekretāre vizītē apmeklē Valmieru

Nozares politika
Sargs.lv
Baiba Bļodniece
Foto: Foto: Aizsardzības ministra birojs

17. novembrī Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece vizītē apmeklēja Valmieru, lai tiktos ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieri pulkvedi Gunāru Kauliņu, Valmieras novada pašvaldības priekšsēdētāju Jāni Baiku un Valmieras Sarkanā Krusta  pārstāvjiem.

Dienas pirmajā pusē B. Bļodniece apmeklēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štābu, lai ar brigādes komandieri pulkvedi G. Kauliņu apspriestu vienību attīstību, civilmilitāro sadarbību un citus aktuālos aizsardzības nozares jautājumus. Tāpat parlamentārā sekretāre viesojās  Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 22. Kaujas nodrošinājuma bataljonā un tikās ar Jaunsardzes Vidzemes nodaļas vadītāju Zitu Rukšāni.

Vizītes laikā B. Bļodniece apmeklēja arī Vidzemes Sarkano Krustu un tikās ar Valmieras novada pašvaldības priekšsēdētāju J. Baiku, lai pārrunātu pašvaldības turpmāko sadarbību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Aizsardzības ministriju.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā “Stājies Zemessardzē”.

Dalies ar šo ziņu