Vidzemes reģiona izglītības darbiniekus iepazīstinās ar aizsardzības nozares aktualitātēm

Nozares politika
Sargs.lv
Aizsardzības ministrijas konference
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Trešdien, 21. aprīlī, norisināsies Aizsardzības ministrijas rīkotais tiešsaistes seminārs “Latvijas aizsardzības un drošības aktuālie jautājumi” Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību izglītības pārvalžu vadītājiem, skolu direktoriem un mācību pārziņiem.

“Aizsardzības nozares sadarbībai ar izglītības iestāžu darbiniekiem ir būtiska loma visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā. Gan valsts aizsardzības mācības, gan citu mācību priekšmetu skolotāji bērniem un jauniešiem var palīdzēt apgūt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai augtu par patriotiskiem un gudriem Latvijas iedzīvotājiem,” norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Semināru “Latvijas aizsardzības un drošības aktuālie jautājumi” atklās aizsardzības ministrs A. Pabriks, iepazīstinot ar Latvijas aizsardzības nozares aktualitātēm un iesaisti Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Savukārt Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece aplūkos jautājumus, kas saistīti ar skolotāju, vecāku un bērnu sagatavotību krīzes situācijām, un Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons semināra dalībniekus informēs par starptautiskās un reģionālās ģeopolitikas ietekmi uz Latviju.

Valsts aizsardzības mācības ieviešanu Latvijas skolās ar semināra dalībniekiem pārrunās Jaunsardzes centra pārstāvji majore Ilze Leimane un kapteinis Sergejs Fomenko, un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štāba priekšnieks pulkvežleitnants Roberts Innus stāstīs par valsts aizsardzības spējām un sabiedrības iesaisti Vidzemē.

Aizsardzības ministrija rīko reģionālos seminārus Latvijas izglītības pārvalžu vadītājiem, skolu direktoriem un mācību pārziņiem, lai iepazīstinātu ar aizsardzības nozares aktualitātēm.

Dalies ar šo ziņu