Valdība atbalsta to karavīru vakcinēšanu, kuriem jādodas starptautiskajās operācijās

Nozares politika
Sargs.lv
Latvijas karavīri starptautiskajā operācijā Afganistānā
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Valdība starp prioritāri vakcinējamajām personām iekļāvusi tos karavīrus, kuriem tuvākajā laikā jādodas starptautiskajās misijās. Tā šodien pēc valdības sēdes portālam “Sargs.lv” pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Vajadzīgais lēmums, lai mēs varētu virzīties tālāk ar vakcināciju, ir pieņemts. Tiklīdz uz dokumentiem būs visi paraksti, karavīru vakcinācija varēs sākties,” teica A. Pabriks.

Pirmā Latvijas karavīru rotācija paredzēta jau aprīlī starptautiskajai operācijai Afganistānā. Ja Latvijas karavīri nebūs vakcinēti, viņi nevarēs ierasties šajā operācijā.

Image
Latvijas karavīrs starptautiskajā operācijā Afganistānā
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija
Latvijas karavīris starptautiskajā operācijā Afganistānā

“Mēs arī lūdzām piešķirt tās vakcīnas, kurām starp pirmās un otrās devas injekciju būtu nepieciešams  pēc iespējas mazākais starplaiks. Katrā ziņā mums vajadzētu tādas vakcīnas, kurām nav jāgaida 10 līdz 12 nedēļas,” skaidroja ministrs.

“Mums tam nav vajadzīgs liels daudzums vakcīnu. Tik, cik vajag priekš Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, kuri dodas starptautiskajās operācijās, tik daudz mums ir. Es ceru, ka šīs vakcīnas pēc iespējas ātrāk mums tiks izsniegtas un mēs varēsim vakcinēt karavīrus,” sacīja A. Pabriks.

Aizsardzības ministrs arī atzina, ka līdzīgi atbalstījis par prioritāru to Valsts policijas darbinieku vakcinēšanu, kuriem līdzīgi kā karavīriem jādodas starptautisku uzdevumu izpildē.

Dalies ar šo ziņu