O. Kalniņš: Krimas jautājumā svarīga ir aneksijas neatzīšanas politika

Nozares politika
LETA
Krievijas specvienību karavīri, okupējot Krimas pussalu 2014. gadā
Foto: Foto: Pixabay.com

Krimas jautājumā svarīga ir aneksijas neatzīšanas politika, noslēdzoties Ukrainas-NATO parlamentārās padomes sēdei, uzsvēra tās līdzpriekšsēdētājs, NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas sabiedrisko attiecību birojā, Kalniņš sēdē uzsvēra, ka Baltijas valstis saprot, cik svarīga ir aneksijas neatzīšanas politika, jo pašām, reiz esot līdzīgā situācijā, šī starptautiskā neatzīšana ļāva izcīnīt un atgūt kāroto neatkarību.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas-NATO parlamentārā padome ir vērtīgs forums parlamentāriešiem, lai apspriestu ne tikai NATO un Ukrainas sadarbību, bet arī citus aktuālus jautājumus. Viņaprāt, Latvijas interesi par Ukrainas likteni apstiprina arī tas, ka Saeimas deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu ir lielākā no visām - tajā darbojas 41 deputāts.

Tāpat padomes līdzpriekšsēdētājs, Ukrainas parlamenta spīkera pirmais vietnieks Ruslans Stefančuks sēdē pauda gandarījumu par Ukrainai piešķirto NATO paplašināto iespēju partnera statusu, akcentējot, ka Ukraina cer pievienoties NATO un tā ir daļa no kopīgās NATO vīzijas par drošu Melno jūru.

Saeimā informēja, ka šodien sēdē analizēta Ukrainas paplašināto iespēju partnerība ar NATO un tās ieguldījums eiroatlantiskajā drošībā.

Ukrainas-NATO parlamentārā padome izveidota 2002.gadā, akcentējot NATO PA asamblejas lēmumu pastāvīgi pilnveidot sadarbību un attiecības ar Ukrainu.

Dalies ar šo ziņu