Aizsardzības ministrs tiksies ar Moldovas vēstnieku

Nozares politika
Sargs.lv
Moldova
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ceturtdien 26. novembrī iepazīšanās vizītē tiksies ar Moldovas vēstnieku Latvijā Andrianu Rošu (Andrian Rosa), lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes un abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

Līdz šim Latvija ir atbalstījusi Moldovas Bruņoto spēku virsnieku apmācību Baltijas Aizsardzības koledžā un īstenojusi instruktoru apmācību Moldovā.

Moldova ir NATO programmas „Partnerattiecības mieram” dalībvalsts kopš 1994. gada. Moldova īsteno sadarbību ar NATO saskaņā ar Individuālo partnerības sadarbības plānu, ko apstiprina reizi divos gados. Kopš 2014. gada Moldova piedalās NATO vadītājā operācijā Kosovā.

Tāpat Moldova kopā ar Azerbaidžānu, Armēniju, Baltkrieviju, Gruziju un Ukrainu ietilpst ES Austrumu partnerības programmā, kas tika izveidota 2009. gadā kā Eiropas Savienības kaimiņvalstu politikas sastāvdaļa. Kopš 2015. gada ES dalībvalstis, tostarp Latvija, sniegušas līdzfinansējumu trasta fondā, kas paredzēts Austrumu partnerības valstu iesaistīšanai ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas aktivitātēs.

A. Roša akreditācijas ceremonija Rīgas pilī notika šī gada 21. jūlijā.

Dalies ar šo ziņu